Oyun devinin başı dertte mi?

Oyun dünyasının efsanelerinden biri olan dev şirketten gelen haberler hiç de iyi değil...

Oyun devinin başı dertte mi?

SEGA yıllardır oyun piyasasına şekil veren firmalardan bir tanesi. Uzunca bir süredir sayesinde tanıştığımız oyunların birçoğu da efsaneler listesine girmiş durumda.

Bu kadar harika oyunlara sahip bir firmanın geçen hafta sonu yaptığı yönetim kurulu toplantısıysa bütün bu güzelliklere korku düşürürcesine sonuçlandı. Toplantının hemen ardından firma olarak dönemin getirdiği zor şartlara uygun bir yolda ilerleyeceklerinin altını çizen Sega, aynı zamanda şu sözlerle de durumun ciddiyetini belirtti; "Amerika ve Avrupa'daki oyun ve yazılım sektörünün gidişatına uyum sağlamak için bazı önemli değişiklikler yapmayı uygun gördük."

Eğer bir Sonic bağımlısıysanız rahat bir nefes alabilirsiniz zira Sega'nın en popüler oyunu ve karakteri şimdilik kendisini bu küçülmeden kurtardı. Firmadan yapılan diğer açıklamalara göreyse, Football Manager, Total War ve Aliens serileri de kar getirdikleri sürece hayatlarına devam edebilecekler. Diğer taraftan hiçbir şekilde isimleri telaffuz edilmeyen bazı oyunların ne yazık ki yapımının durdurulduğu toplantıdan çıkan diğer sonuçlar arasında yer aldı.

Bir kısmı kenara atılan oyunların yanı sıra, Sega'nın aldığı yeniden yapılanma kararı sebebi ile Amerika ve Avrupa'da bulunan bazı ofislerini kapatarak çok daha ufak şirket noktaları açacak olmasıysa, oyun piyasasını üzen gelişmeler arasında...

Okuyucu Yorumları