Oyun dünyasında bir efsane daha doğuyor...

Geçtiğimiz günlerde satılan, Quake ve Doom'un babası id Software'de heyecanlı gelişmeler yaşanıyor.

Bir efsane daha doğuyor!

Geçtiğimiz günlerde id Software'i Zenimax'ın satın aldığını öğrenip şaşırmıştık. Wolfenstein, Doom, Quake gibi efsane oyun serilerinin yapımcısı olan id Software, böylece Zenimax'ın kanatları altında Bethesda ile kardeş şirketler haline gelmişti.

Bethesda Softworks ise Elder Scrolls serisinden Morrowind, Oblivion ve Interplay'den satın aldıkları Fallout lisansı altında geliştirdikleri Fallout 3 ile tanınan ve oyuncular tarafından çok sevilen bir firma.

Yaptıkları oyunlara ve oyun dünyasına etkilerine bakarak her iki firma için de efsane oyun yapımcıları diyebiliriz. Özellikle id Software'den John Carmack tam bir dahi. Kendisi uzun yıllar boyunca bilgisayar oyunlarında devrim yaratan grafik teknolojiler geliştirdi. Bugün oynadığımız FPS türü oyunlardaki yüksek, hatta sistem ağlatan grafik standartlar Carmack'ın eseridir. Crysis gibi en iyi oyunları geliştirenler bile hep Carmack'ın tekrar tekrar başardığı o devrimsel grafik gelişmeyi amaçlamıştır

Carmack id'nin başında olmayı sürdürecek

Carmack id'nin başında olmayı sürdürecek
Dahi oyun yapımcısı John Carmack

Peki şimdi neler olacak? Neyse ki Bethesda'nın Pazarlama ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Pete Hinges durumu biz meraklı oyuncular için açıklığa kavuşturuyor. id Software, yapısını koruyor. Yeni projeleri için takımları takviye edilip güçlendirilmiş durumda. Carmack, id Software'in Teknik Direktör'ü olmaya devam edecek. Zenimax ayrıca bütün çalışanlarla uzun vadeli iş sözleşmeleri imzalamış durumda.

İd Software'in takımlarından biri RAGE üzerinde çalışıyor. Bu oyun gelecek yıl Electronic Arts tarafından dağıtılacak. İkinci takımın üzerinde çalıştığı DOOM 4, RAGE'den çok daha büyük heyecanla beklediğimiz bir oyun. Ama esas sürpriz, üçüncü bir takım kurulduğunun açıklanmasıyla yaşıyoruz.

Hines: "Şimdi sahip oldukları kaynaklarla daha önce yapmaya vakit bulamadıkları projeleri gerçekleştirme imkanına sahipler." Gerçekten de id Software pek az firmanın sahip olabildiği finansal güvence sayesinde tekrar efsane oyunlarla piyasayı ve biz oyuncuları sallayacak gibi görünüyor. Kısacası ilk izlenimimiz şu: Zenimax'ın id Software'i alması iyi olmuş.

Okuyucu Yorumları