Oyun dünyasını geliştiren 4 buluş!

Oyun dünyası, bugün geldiği inanılmaz noktayı işte bu 4 büyük yeniliğe borçlu!

Oyunları uçuran 4 yenilik

Oyun dünyasında özellikle donanım konusunda başarı elde etmek, getirdiğiniz yeniliklere bağlıdır. Yeni bir konsolun veya başka bir oyun donanımının başarısı, büyük ölçüde getirdiği yeniliklere dayanır. Son yıllarda oyun endüstrisinde çok önemli gelişmeler meydana geldi. Bazen unutsak da, bir süre önce bugünkü oyunları oynamak bir hayalden ibaretti. Bu yazımızda oyun dünyasını değiştiren 4 önemli buluşu sizler için seçtik.

Ev konsolu: Ev konsolları, video oyunlarının geniş kitlelere ulaşmasında önemli rol oynadı. Xbox 360 veya PlayStation 3'ün olmadığı bir dünya düşünmek oldukça güç.

Çevrimiçi oyunlar: Bir oyunu çevrimiçi olarak oynayabilme, ona sonsuz bir hayat kazandırabiliyor. Bu sayede aynı oyunu, aynı heyecanla senelerce oynayabiliyorsunuz. Çevrimiçi oyunlar aynı zamanda oyunları daha sosyal bir deneyim haline getirdi.

Analog çubuklar ve taşınabilir oyunlar

Analog çubuklar ve taşınabilir oyunlar

Analog çubuklar: Oyunlar 3 boyutlu bir hale geldikçe klasik D-pad yetersiz gelmeye başladı. Analog çubukların icadı, bu eksikliği giderdi ve artık istediğimiz yere rahatlıkla gidebiliyoruz.

Taşınabilir oyunlar: Bir zamanlar bir sırada beklerken veya otobüste giderken zaman geçirmek için yapabileceğimiz pek fazla şey yoktu. Şanslıyız ki oyunların taşınmaz olduğu zaman çok gerilerde kaldı. Akıllı ceplerimiz ve PS Vita gibi konsollarımız, bizi her yerde eğlendirebiliyor.

Okuyucu Yorumları