Oyun Fikirleri "ATOM"da Hayat Bulacak!

ODTÜ Teknokent Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi açılıyor.

Oyun geliştirme!

Oyun geliştirme ve animasyon teknolojileri alanındaki Ar-Ge faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve mevcut fikirlerin ticarileşmesini hedefleyen "ODTÜ Teknokent Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi" açılıyor.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Teknokent, teknoloji tabanlı girişimciliği desteklemek amacıyla, tüm dünyada 30 milyar dolar büyüklüğündeki oyun ve animasyon teknolojilerinin yarattığı pastadan Türkiye'nin de katma değer yaratarak pay alabilmesi için, 1 yıldan uzun süre boyunca altyapı çalışmaları devam eden bu merkezi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Genç girişimcilere oyun geliştirme hayallerini ve yaratıcı fikirlerini gerçeğe dönüştürme olanağı sağlanacak merkezde; akademisyenlerin, firmaların ve öğrencilerin bir arada çalışacağı, sektörün tümünü besleyen bir ekosistem ve farklı disiplinlerde uzmanlaşmış kümeler yaratılacak. Dijital teknolojiler konusunda toplum bilinci yaratmanın ana hedeflerden biri olması nedeniyle, oyun ve animasyon teknolojileri konusunda bir bilgi ve tecrübe paylaşım platformu oluşturmak için çalışmalara başlandı.

Siz de başvurabilirsiniz!

Siz de başvurabilirsiniz!

ODTÜ Teknokent Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi'nin bu akademik dönem için online başvuruları, 30 Mayıs 2008 tarihine kadar devam edecek. (http://www.metutech.metu.edu.tr/atom) Merkezin sunduğu altyapı ve eğitim imkanlarından faydalanacak olan öğrenciler, girişimciler ve iş fikrine sahip proje grupları, yapılan online başvurular içerisinden seçilecek. Seçilen öğrenciler yaz dönemini de kapsayan uzun bir süre boyunca, 3 Boyutlu tasarımdan, oyun motoru geliştirmeye; senaryo ve kurgudan, iş planı yazmaya kadar geniş bir yelpazede, Türkiye ve yurtdışındaki çok farklı uzmanlardan ve akademisyenlerden düzenli olarak eğitim ve danışmanlık alacaklar.

Merkez oyun geliştirme konusunda öncü kuruluşlar arasında yer alan Microsoft, Intel, ve Exper tarafından destekleniyor. Bu kuruluşlar merkezin ihtiyaç duyduğu donanım ve eğitimleri sağlamakla birlikte, merkezde geliştirilecek projelerin hem gelişim hem de pazarlama aşamalarında farklı destekler verecek. Ayrıca, oyun teknoloji dalında tüm ödülleri toplayan CRYSIS oyununun ve CryENGINE 2® oyun motorunun yapımcısı CRYTEK, başvuranların sayısına, niteliğine, motivasyon ve ilgisine göre, merkeze vereceği desteğin boyutunu belirleyecek.

Bilgi için:
Tel: 0312 210 6400

Okuyucu Yorumları