Oyun firmalar korsana karşı çaresiz

Korsanla savaş için uğraşılıyor ama işi eğlence dağıtmak olan oyun firmaları için her şey daha zor

Korsanlar oyun seviyor

Geçenlerde UbiSoft yeni bir kopya engelleme sistemini kullanacağını duyurdu. UbiSoft dahil herkes bu yeni yöntemin sadece bir süre etkili olacağını biliyordu. Çünkü yıllarca durum böyle oldu. Firmalar yeni bir kopya engelleme sistemi çıkartıyorlar. Başlarda işler gidiyor ama çok geçmeden, sadece günler veya iyi ihtimalle haftalar içinde internette oyunun crack'i dolaşmaya başlıyor.

Ama oyun firmaları bunun olacağını bile bile denemek zorundalar. Aslında tek yapmaya çalıştıkları, kırılmasını geciktirmek ve beklemekten sıkılan korsana meyilli oyuncuların parasını ödeyip oyunları satın almaları. Buradaki en hassas denge ise, kopya engelleme yönteminin ne kadar katı olacağı. Çünkü katı yöntemler genellikle oyunları satın alan dürüst oyuncular için can sıkıcı prosedürler anlamına geliyor.

Oyun firmalarının büyük kısmı ne yazık ki tüm enerjilerini korsan oyuncuları müşteriye çevirmeye değil, onlara karşı savaşmaya harcıyorlar. Zaten oyunların kırılmasını engelleyemediğiniz bir dönemde, sizce de bu son derece yanlış bir yaklaşım değil mi?

Okuyucu Yorumları