Oyun sektöründe ekmek aslanın midesinde

Yayınlanan oyunların ne kadarının kâr getirdiğini biliyor musunuz? İşte çarpıcı bir araştırma...

Oyun sektörünün hali harap

Başarılı olmak her ne kadar bilgisayar ve web teknolojileriyle içli dışlı olan bir deyim olsa da, bu durum oyun programlama için pek de geçerli olan bir durum değil.

Forbes durumu araştırmak için oyun konsol satışları konusunda araştırmalarıyla tanınan The Electronic Entertainment Design and Research (EEDAR)'e uğradı ve iyi bir oyun yapımı için başarıya giden yollardan, oyuna yapılacak yatırım ve oyunun getireceği gelir hakkında bir araştırma yaptı.

Forbes bu araştırmaların sonucunu ise okuyucularına "Oyun sektöründen kayda değer bir gelir bekliyor iseniz şansınız %20" olarak sundu.

Forbes'e konuşan EEDAR Başkanı Geoffrey Zatkin "Üzerinde çalıştığım her oyunda, oyunun daha çok nasıl satılacağını düşünmek kimi zaman gözümüzü kör ediyor" şeklinde bir demeç verdi.

Geoffrey Zatkin röportajda ilginç bir istatistiği daha paylaştı ki o da oyuna ayrılan bütçenin %60'ının oyunu yeniden düzenleme ve oyunu elden geçirme operasyonlarına gitmesi.

Not: Forbes ilk olarak bu oranı %4 olarak okuyucularıyla paylaşmıştı ancak EEDAR'dan gelen açıklama ile bu oran düzeltildi ve yalnış anlaşımla ortadan kalktı.

Okuyucu Yorumları