Oyun sektörüne keçiler sızdı!

"Her türlü oyunu oynadım" demeden önce, oynamanız gereken bir oyun daha var: Goat Simulator!

Oyunlara "keçi kaçtı!"

Oyun denildiği zaman, engin denizler, geniş okyanuslar gelir akıllara. İnsanoğlunun yaratıcılık dünyasının, sanatla buluştuğu muhteşem bir sektördür burası. Kimi zaman Normandiya sahillerinde, İkinci Dünya Savaşının dönüm noktasını, kimi zaman uzayda üs kurmaya çalışan bir ekibi, kimi zaman da tarihin ilk çağlarından, günümüze kadar geçen zamanı birinci elden deneyim etmemize imkan sunarlar.

Özetle her telden, her insana hitap edecek bir oyun vardır. Her geçen gün giderek yükselen grafik kalitesinin yanında, aynı oranda yükselen, kaliteli fikirler ile karşılaşmaktayız. Bilindiği üzere geçen yılın en iyi oyunu, özellikle satış rakamlarına baktığımızda, açık ara GTA V olmuştu. Sandox Game, yani özgür dünya konsepti üzerine kurulu olan yapım, kısa sürede milyonlar satmayı başardı. Fakat bu demek değil ki her Sandbox Game milyonlar satacak. İşte dünyadaki oyun sektörü her geçen gün bir adım daha ileriye gidiyorken, her şeyi alt üst etmeye aday bir oyun çıkageldi karşımıza.

Oyunun adı Goat Simulator. Evet, doğru duydunuz; bu oyunda bir keçiyi kontrol ediyoruz. Tıpkı GTA'da olduğu gibi, önümüzde bulunan devasa dünyanın içerisinde bulunan görevleri yapıyor ya da insanlara saldırabiliyoruz! Keçi dedik ama bu onun etrafta dolaşarak, sadece boynuz darbesi atacağı anlamına gelmiyor. Bu oyundaki keçi daha çok roket çantası ile etrafta dolaşan, sağa sola objeler fırlatabilen ve düz merdivenlere tırmanabilen bir karakter. Oyunun videolarından anlaşıldığı üzere, natamam bir yapım ile karşı karşıya geleceğiz. Goat Simulator'ın yapımcılarıysa durumu zaten kendi internet sayfalarında beyan etmiş durumdalar; "Üzerinde çalıştığımız yapım, içerisinde bug'lar bulunduran, salakça bir oyun. Sadece birkaç hafta içerisinde yapıldığı için, GTA büyüklüğünde bir harita ve o seviyede bir kaliteye sahip olmasını lütfen beklemeyin. Hatta oyuna harcayacağınız para ile daha iyi bir şeyler de yapabilirsiniz. Dürüst olmak gerekirse, oyunumuzun fiyatı olan 10 doları, birkaç tane tuğlaya ya da gerçek bir keçiye harcamanız çok daha mantıklı olabilir."

Evet, yapımcı ekip hiçbir şekilde oyunun hazır olmadığını zaten dile getirmiş durumda ve öyle görünüyor ki bu dürüstlükleri onlara çok şey kazandırabilir. Özellikle bir keçiyi kontrol etmek, şimdiden eğlenceli gibi gözüküyor.

Okuyucu Yorumları