Oyun sektörünü meraklandıran haber

Efsane serinin uzunca bir süredir beklenen yeni oyunu hakkında kafa karıştıran açıklamalar...

Beklenen oyundan şok haber!

Blizzard'ın Diablo III'ü üreteceğini duyduğundan bu yana yaklaşık üç buçuk yıl geçti. Dünya üzerinde belki de en çok beklenen oyun olan Diablo III, hatırlarsanız 2011 yazında başlayan beta test sürecinde birçok beta test anahtarı dağıtarak, sadece yapımcılara değil, oyunculara da bir nevi gövde gösterisi yapmış, hatta oyunun 2012 yılının başlarında piyasada olacağını ilan ederek herkesi heyecanlandırmıştı...

Ancak Diablo III'ün yönetici koltuğunda oturan Jay Wilson'un, geçtiğimiz günlerde oyunun resmi sitesi üzerinden yaptığı açıklama, bir anda oyun sektörünü telaşlandırdı. Wilson, Diablo III'ün oyun içi sistem dinamiklerini baştan aşağıya değiştireceklerini ve en başta, seriyi takip edenlerin yakından bildikleri "Scrolls of Identification" gibi fazlasıyla kullandığımız bir sistemi kaldırmayı planladıklarını net bir şekilde beyan etti. Hatta sadece oyun içerisinde bulunan eşyalar üzerinde değil, eskiden bulunan karakter özellikleri olan; Strength, Dexterity, Intellect ve Vitality kavramları üzerinde de çalıştıklarına değindi.

Peki Diablo III ne zaman çıkacak? Haberimizin ikinci sayfasında...

Peki Diablo III ne zaman çıkacak?

Peki Diablo III ne zaman çıkacak?
Herhangi bir gecikme haberi verilmedi

Açıklamasında; "Bütün bu irili ufaklı değişikliklerin yanında, aynı zamanda oyunu derinden etkileyecek olan sistem değişiklikleri de yapacağız. Bunların başında özellikle yetenekler ve 'rune' sistemi yer alıyor. Yapacağımız değişiklikler konusunda bir açıklama yapmak için henüz çok erken ama en kısa zamanda size farklı yeniliklerle döneceğiz."diyerek, kimilerini sevindirirken, kimilerini bir hayli üzdü.

Diablo III'ün çıkış tarihi hakkındaysa; "Bizim işimiz ürettiğimiz oyunu öylece piyasaya çıkarmaktan çok daha farklı. Emin olun, eğer ortaya çıkan oyun mükemmel olursa, kimse o oyunun ne kadar geç çıktığını hatırlamaz, aksine ne kadar kaliteli bir oyun olduğu hakkında konuşur. İşte biz de böyle bir oyun yapmak istiyoruz ve ne yazık ki o noktaya varmamıza biraz daha var." diyerek herkesin kafasını karıştırdı.

Bütün bu gelişmelerin arasında herhangi bir gecikme haberi bulunmuyor ama Blizzard bu, ne yapsa yeridir; malum mükemmele ulaşmanın da bir bedeli var.

Okuyucu Yorumları