Oyun tarihinin en acımasız karakterleri

CHIP Online oyun tarihinin en şeytani kötü karakterlerini bir araya getirdi. En kötüsünü seçiyoruz.

En kötü karakter hangisi?

Onlar tüm bir bölgeyi harap ederler, kötü bir kraliyeti emirleri altına alırlar veya tüm dünyayı ele geçirmek isterler. Kenara atılmış birçok gamepad, joystick, klavye ve fare hala onları hatırlatmaktadır. Çünkü onlar oyunculara bol terli saatler yaşatarak sinir krizlerine girmelerine sebep olmuşlardır.

Kötü karakterler her ne kadar acımazsı olsa da bir şekilde bizi etkileri altına almayı başarırlar. CHIP Online Pandora'nın kutusunu açıyor ve size en vicdansız canileri tanıtıyor.

10. Sırada: Shodan - System Shock

10. Sırada: Shodan - System Shock
Shodan: HAL 9000'in küçük kardeşi.

"Sentient Hyper-Optimized Data Access Network", Shodan'ın isminin tam açılımı bu. Veri erişimi için optimize edilmiş bir ağ ilk etapta pek de tehlikeli gözükmüyor. Fakat System Shock 1 & 2 hiç de sevmeyeceğiniz KI-bayanlarını gösteriyor.

Shodan orijinal olarak dünyada TriOptimum Corporation tarafından KI olarak geliştirildi. Bir hackerin Shodan'ın etik değerlerini alt üst etmesiyle sanal zekâ tüm güvenlikleri devre dışı bırakır. Shodan kısa bir süre içerisinde sürekli büyüme arzusuna kapılır ve uzay istasyonunun çalışanlarını asimile eder. Amacı ise insan ırkının kökünü kurutmaktır.

Geliştirici Looking Glass Studios Shodan'a öyle bir ses verdi ki, bugün bile o sesi duyunca birçok oyuncunun tüyleri diken diken olur. Yapay zekâ sürekli ortalıkta gözükmezdi ama varlığını her daim hissettirirdi. Mükemmelliğe ulaşma çabaları, insanlığı yok etme ile birleşince tüm zamanların en cani kötülerinden biri oluyor; 10 numaraya yerleştiriyoruz.

9. Sırada: Liquid Snake - Metal Gear Solid

9. Sırada: Liquid Snake - Metal Gear Solid
Liquid Snake: Solid Snake'in kötü kardeşini yenmek kolay değil.

Liquid Snake aynı Metal Gear Solid'deki kahraman gibi Big Boss'un genetik bir klonu ve dolayısıyla Solid Snake'in erkek kardeşi oluyor. İsyancı özel birim Foxhound'ın başı olarak ABD'deki bir nükleer silah yok etme birimini ele geçirip genetik babasının ölümcül artıklarına ulaşmak ve içinde şahlanmış olan Fox virüsünü durdurmak istiyor.

Solid Snake'in kötü kardeşini öldürmek hiç de kolay değil. Liquid Snake arkasında birçok leş bırakıyor. Gözünü bile kırpmadan kardeşini kullanıyor ve en sonunda onu öldürmeye çalışıyor. Nihai olarak Fox virüsü yüzünden ölürken bile düşmanı Revolver Ocelot'un kontrolünü eline geçiriyor, zira Revolver Ocelot kendine Liquids kolunu naklettirmişti.

Fakat onun en büyük hedefi "kaosu ve saygınlığı, şımartılmış dünyaya geri getirmek". Kolunun, ölümünden sonra bile insanlara rahat vermediği acımasız bir mankafa. 9 numarayı hak etti.

8. Sırada: Alma Wade - F.E.A.R.

8. Sırada: Alma Wade - F.E.A.R.
Alma Wade: FEAR imzalı oyuncu kâbusu.

Tüm özel saldırı birimlerinin kâbusu Alma Wade; F.E.A.R. oyununda sürekli oradan buradan belirip süzülen kız. Sadece sekiz yaşında olmasına rağmen bir göz kırpması ile ayakta duran bir adamın vücudunu sıvılaştırabiliyor. Vay be!

En iyi Japon-korku stilindeki Alma, şok edici nitelikte sahnelerle tüylerinizin diken diken olmasına sebep oluyor. Gece yarısı oyun kahramanınız ile karanlık bir kilerde durmak ve bir çocuğun iğrenç kıkırdamalarını duymak? En iyisi oyunu kapatıp kafanızı dağıtacak bir şeyler seyredin. Biz Alma hakkında yazarken bile yeterince korktuk. Onla karşılaşmak mı? Yok, almayalım!

Bir ağaç dalından bile büyük değil ama Hannibal Lecter'dan daha tehlikeli. Daha genç yaşlarında bile etrafına korku ve dehşet saçabilen biri elbette listemizde sekizinci sırada yer alacaktır. Şimdiyse Alma bir şeyler anlamadan hemen bir sonraki paragrafa geçiyoruz!

7. Sırada: Shao Kahn - Mortal Kombat

7. Sırada: Shao Kahn - Mortal Kombat
Shao Kahn: Mortal Kombat'taki en kötü karakter.

Daha Goro veya Kintaro gibi düşmanlarda dişlerinizi sıktıysanız Shao Kahn tacına karşı umutsuzca savaşabilirsiniz. Bu et yığınını yenmek için çoğu zaman bahsedilenden daha fazla tekrara ihtiyaç duyarsınız.

Bir kere çekici ile muhatap olan Outworld'den Sido'yu kolay kolay unutamaz. Hayat çubuğu neredeyse bitmek tükenmez iken, onun tarafından yediğiniz bir tekme size büyük hayat puanı kaybına mal oluyordu. Ona boyun eğdirseniz bile yine bir şekilde tam olarak ölümüyordu.

Filmlerde tutarlı bir şekilde takip edilmeyen orijinal hikâye gidişatında maskeli hükümdar tüm krallıkların üzerinden uçuyor ve geriye bir tane bile düşman bırakmıyor. Fakat Shao Kahn bu sefer hak ederek unutulmayan kötüler listemizde yedinci sıraya oturuyor.

6. Sırada: Horny - Dungeon Keeper

6. Sırada: Horny - Dungeon Keeper
Horny: Dungeon Keeper'da kol geziyor.

Hem kahramanlar hem de kötüler ondan korkuyor! Cehennemden çıkma boynuzlu kâbus Horny! Hiç de sempatik olmayan tırpan taşıyıcısını Dungeon Keeper'dan tanıyoruz. Büyük, çirkin ve kaslarla dolu dev, yoluna çıkan her şövalyenin kafasını uçuruyor.

Bullfrog imzalı oyununun sloganı "Kötü iyidir". Slogan göz önünde bulundurulduğunda Horny gibi kana aç bir ölüm makinesi aslında bir lütuf oluyor. Fakat birçok oyuncu bu konuda hemfikir değil, zira Horny zevkine düşkündü. Eğer karşılığında altın almayacaksa işi reddeder, tavuk çiftliklerini yer bitirir, keyifle oyuncunun yaratıklarını öldürür yani kısaca ne isterse onu yapardı.

Boynuzlu korku ile yapılan bir röportaj onun vicdansızlığını kanıtladı. Hatta bir dedikoduya göre Dungeon Keeper 3 iptal edildi çünkü Horny geliştiricilerden yeterince tavuk ve altın alamadı. Bu yüzden yeraltının aptal etçili altıncı sırayı kapıyor.

5. Sırada: Diablo - Diablo

5. Sırada: Diablo - Diablo
Diablo: Tüm RPG oyuncularının kâbusu.

Bilgisayar oyunu fanlarının yanında "Cehennemin en büyük üç şeytanı" diye bahsedildiğinde kimse korkmaz, bilakis nostaljik bir hava oluşur. Sonuçta Mephisto (nefretin efendisi), Baal (yok oluşun efendisi) ve özellikle Diablo (korkunun efendisi) oyun tarihinin en popüler kötü güçleri arasında yer alıyor.

Cehennemin hükümdarı şimdiye kadar iki unutulmaz giriş yaptı: İlk bölümde mert bir prensi Tristram köyünün derinlerindeki manastırın duvarlarında buluyorduk. Diablo orada insanların ruhunu baştan çıkarıyor, başpiskopoz Lazarus'u kaçırıyor ve eski kral Leoric'in bedenini yok ediyordu. Tüm bu olaylar kahramanımızın şeytanı yenip onu bir ruh taşının içine hapsedene kadar gerçekleşiyordu.

Enteresandır ki, Diablo serinin ikinci bölümünde bu kahramanın vücudunu ele geçirir; daha kötüsü neredeyse mümkün değil. Ama eninde sonunda korkunun efendisi yeniliyor: Cehennemin derinliklerinde, çılgınlığın kalesinde şeytanın ruh taşı nihayet yok ediliyor. Yine de oyunun hayranları Diablo'nun geri geleceğini umut ediyor ve haklılar da: Geliştirici Blizzard Haziran 2008'de oyunun yeni bölümünün çıkacağını duyurdu.

4. Sırada: LeChuck - Monkey Island

4. Sırada: LeChuck - Monkey Island
LeChuck: Hayalet korsanı öldürmek mümkün değil.

Korsanların kötü olduğu su götürmez bir gerçektir. Fakat bir korsanın hayaleti daha da kötüdür: Grand Pirate LeChuck, Karayip'in laneti, en azından konu Monkey Island olduğunda. Hayalet takımı ile denizleri güvensiz hale getiriyor ve Elaine Marley'i kazanmak için her fırsattan yararlanıyor.

Ölmeyen varlığını "Big Whoop" hazinesine borçlu. LeChuck bir zombiye dönüştüğünden beri kara büyü sanatının inceliklerini ve ölümsüz bir ordu oluşturmayı öğrendi. Dehşet verici korsan bu iş için, binen cahil yolcuları beyinsiz korsanlara dönüştüren bir eğlence treni inşa etti.

Birçok kötü güç gibi LeChuck da kolay kolay ölmüyor. Her dört bölümde bir yeni bir kılıkta ortaya çıkıyor. Mesela "The Curse of Monkey Island" da sürekli yanan bir sakalı var. Böylece LeChuck birçok oyuncunun kalbinde yer edindi ve listemizin dördüncü sırasını hak etmeyi başardı.

3. Sırada: Kane - Command & Conquer

3. Sırada: Kane - Command & Conquer
Kane: Mutlak kudret planları yapan kel kafa.

Yazılı olmayan bir kanun derki: İnsanın hayatında iki kez adam olma şansı vardır. Bu tip kuralları ciddiye alan tipler de var: Oyun tarihinin karizmatik keli Kane kesinlikle bunlar arasında.

Kötü adamımız on seneden fazladır "Command & Conquer" serisinde yer alıyor. Çoğunlukla yüz kızartıcı bir sona mahkûm kalıyor ama sonradan bir şekilde ortaya çıkmayı beceriyor.

Harabeler altında kalmış ve iyon topları tarafından atomlarına ayrılmış olmasına rağmen en geç bir sonraki bölümde bu kendini beğenmiş Mesih pişkin bir şekilde kameraya sırıtmaya devam ediyor. Kel kafa oyunda anormal derecede uzun bir süre yaşıyor, zira GDI ve Nod kardeşliği arasındaki savaş neredeyse 50 sene sürüyor.

C&C serisindeki amaçları gittikçe daha da gizemli hale geliyor: Önceleri sadece değerli Tiberium maddesini ele geçirmek isteyen Kane sonları tüm dünyayı ele geçirme planları yapmaya başladı. "Tiberium Wars" da tamamen zıvanadan çıkıyor ve Scrin uzaylıları ile birleşmek istiyor.

2 ve 1 numara

2 ve 1 numara
Arthas: Prens iyi taraftan kötü tarafa geçişini 3. Warcraft'ta yaşıyor.

2. Sırada: Arthas - Warcraft

En kötü `kötü adamlara` giden yol bazen çok uzun olabilir: Üçüncü Warcraft oyununun ana karakteri oyunun başında çılgın bir öldürme makinesi değildi.

Ne yüksekten uçarsan o kadar sert yere çakılırsın: İyi prens halkına özgürlüğe kavuşturma isteğiyle hareket ederken kısa bir süre içinde çıldırmaya başlar ve suçsuz vatandaşları da "toplumsal yarar" adına öldürür. Lich kralının entrikası yüzünden "Frostmourne" kılıcı Arthas'ın eline geçer ve onun ruhunu çalar; bu raddeden sonra kötü dönüşümü tescillenmiş olur.

Şu sıralar Arthas karakteri seride bulunmuyor. Warcraft 3 ek paketi "The Frozen Throne" nun sonunda karanlık Lich kralı, prens ile birleşir ve Azeroths ismindeki en büyük kötü varlığa dönüşür. Fanların beyaz saçlı caninin bir sonraki çıkışı için fazla beklemesine gerek yok: Sıradaki "Wrath of the Lich King" ek paketinde Arthas büyük bir rol oynuyor.

<strong>Arthas:</strong> Prens iyi taraftan kötü tarafa geçişini 3. Warcraft'ta yaşıyor.1. Sırada: Sephiroth - Final Fantasy

Final Fantasy 7'deki asi Sephiroth, önceleri SOLDAT özel biriminin yöneticisiydi. Sıra dışı nitelikle güçlü, iradeli ve iki metre uzunluğundaki kılıcı "Masamune" ile Wutai ve ShinRa arasındaki savaşta kısa bir sürede efsaneye dönüştü.

Fakat Sephiroth, kendisinin ve birkaç paralı askerin aslında Jenova ismindeki uzaylı canlının hücreleriyle yapılan genetik deneyler sonunda ortaya çıktıklarını bilmiyordu.

Sephiroth, Nibelheim'da gerçek kökenini öğrenince kısa bir sürede tüm köyü yakar ve ölü annesi Jenova'nın kapalı bir reaktör içinde tutulan kafasını ele geçirir. Daha sonra birden ortaya çıkıp, bir zamanlar beraber çalıştığı firmanın başkanını öldürmek için 5 sene boyunca gizlenir. Kısa bir süre sonra dünyaya çarpmak üzere olan devasa meteora yalvarır; amacı ise meteorun çarpmasıyla açığa çıkan hayat enerjisini içine çekmek.

Onu durdurmaya çalışırken asinin kız arkadaşı acımasızca öldürülür. İnanılmaz derecede kötü, tamamen çıldırmış ama yine de acıma duygusu uyandıran yanı ile tüm zamanların en unutulmaz kötü karakteri oluyor.

Okuyucu Yorumları