Oyuncular onu sevmiyor; o da Facebook'u...

GTA IV'ün belalısı şimdi de Facebook'un tepesine dikildi: İşte Facebook'un başını ağrıtan adam...

Sırada Facebook var!

Jack Thompson Facebook'ta yer alan "I hate Jack Thompson" yani "JackThompson'dan nefret ediyorum" grubunda yer alan tehdit mesajları yüzünden Facebook'a dava açtı.

Bilgisayar oyunlarındaki şiddete savaş açan Jack Thompson, dünya çapında oyuncuların sevmediği biri. Daha önce Two Interactive, Sony Computer Entertainment America ve Wal-Mart'ı davalık etmiş bir isim olan Jack Thompson, Grand Theft Auto'nun gençleri şiddete yönlendirdiği için birkaç eyalette yasaklanmasına ön ayak olmuştu. Aynı Thompson, bu sefer kendi hakkında yapılan olumsuz yorumlara kafayı çok takmış olacak ki Facebook'a bu yüzden dava açtı.

Davaya sebep olan yorumlardan biri özellikle ön plana çıkartılıyor "Jack Thompson'un suratına Atari 2600 ile vurmak lazım" diyen bu yorum, tehdit olarak değerlendiriliyor.

Peki Facebook bu konuda ne diyor, ne yapacak?

Peki Facebook bu konuda ne diyor, ne yapacak?

Davaya göre Thompson bu mesajlar yüzünden manen sarsıldı ve site içeriği yeterince denetlenmediği için 120 milyon dolar tazminat istiyor. Bu yorumların kaldırılması isteği Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'e fakslandığı halde cevap alınmamış.

Facebook da bu dava için "vasıfsız" nitelemesi yapıyor ve davaya karşı güçlü bir şekilde savaşacağını belirtiyor. Grupta halen 1.400'ün üzerinde üye var ve bu dava açıldığından beri gruba katılan insan sayısı bir çığ gibi büyüyor.

Daha önce de 60 minutes adlı yazısından sonra Thompson'ın evini olur olmaz arayanlar olmuş, arabasına çirkin saldırılar yapılmış. Bütün bunların üstüne bir de Facebook restinin ardından Thompson adli mercilerin bu duruma el koymasını istedi. Bakalım bu davanın sonucu nasıl olacak?

Okuyucu Yorumları