Huawei MateView GT İnceleme

Huawei'nin 34 inçlik oyuncu ve eğlence monitörü MateView GT hakkında bilmek isteyeceğiniz her şeyi anlatıyoruz. İşte A'dan Z'ye Huawei MateView GT incelemesi.

CHIP Online Notu 93
  • Muhteşem yapı kalitesi
  • Güçlü özellikler
  • Mükemmel renk ve kontrast
  • Oyun ve multimedya eğlence performansı
  • Hediyeli özel kampanya

Bugün masamızda MateView GT var ve bu monitör -zaten sizin de hemen görünümünden anlayabileceğiniz gibi- bir oyuncu ve eğlence monitörü. 21:9 yayvan ekranıyla karşımıza çıkan MateView GT, 34 inç genişliğinde bir ekranın sahibi olurken, bu dev ekranıyla bizlere 3K olarak diyebileceğimiz 3440x1440 piksel çözünürlük sunuyor. Ancak hepsi bu kadar değil tabii ki. Şimdi gelin daha yakından bakalım.

MateView GT, gerçekten güzel bir görünüme sahip. 3 yandan çok ince çerçeveleri ile ekranında sergilediği geniş görüntüyle sizi karşı karşıya getiren MateView GT, kavisli bir panelden oluşuyor. 1500R yarıçap oranında kavisli hattıyla sizi sağdan soldan hafifçe sarmalayan ekran, bu tasarım anlayışıyla öte yandan çoklu monitör kullanımı için de uygun yapıda oluyor. Böylece bu monitörden 2 ya da 3 tane yan yana koyarak göz alıcı bir oyun ve multimedya eğlence odası yaratabilirsiniz.

Monitörün tamamına yakından bakacağız, ancak önce ekrandan bahsederek başlamak istiyoruz. Ekran kavisli, yüksek çözünürlük sağlıyor ve 21:9 en – boy oranında 34 inç boyutunda. Ekranın kasa boyutuna oranının da yüzde 91 şeklinde olduğunu unutmayalım. Evet, teknik özelliklerinin kısaca bu şekilde olduğunu söyleyebiliriz, ancak bunu biraz daha derinleştirelim.

Bu ekranın özellikle oyuncuları yakından ilgilendiren kısmı, tasarım ve çözünürlüğü olduğu kadar 165Hz tazeleme hızına sahip olması. Özellikle bu tip yayvan monitörlerde rekabete dayalı oyunlarda 3K çözünürlük ve 165Hz tazeleme hızı yeni trend olurken, bu sayede üst çözünürlükte, görüntüde herhangi istem dışı bir bulanıklık olmadan, gecikmesiz oyun deneyimi sağlanabiliyor.

Biz kullandığımız süre içinde pek çok oyun oynama fırsatı bulduk. Bunlar arasında rekabete dayalı oyunlar da denince akla başta Call of Duty: Warzone geliyor. Elbette Valorant ve OverWatch ya da diğer türevleri için de gayet uygun bir monitör. Fakat biz bu süre içinde daha çok Warzone oynadık ve gerçekten de fazlasıyla keyif aldık. Ayrıca Forza türevi oyunlarda da geniş ekran deneyiminden çok keyif alacağınızı söyleyebiliriz. Bu tür oyunlarda ekran çok akıcı bir görüntü sunuyor.

Bu noktada monitörün oyunlara özel bazı pratik özelliklerinden de bahsedelim. Bunların ilki Karanlık Alan Kontrolü oluyor. Karanlık Alan Kontrolü'nü açtığınızda, özellikle oyun içinde çok karanlık olan sahneler, dinamik olarak aydınlatılarak sahnedeki kaçırılan ayrıntıların görünmesini sağlıyor. Bu özelliği 3 farklı modda açabiliyorsunuz. Böylece köşelere sinmiş olan rakipleri daha kolay görmeniz de mümkün tabii ki. Bu pek de hile sayılmaz.

Bir diğer özellik ise, özellikle rakiplerini şak diye indirmek isteyenlere geliyor. Monitörde Nişan Alma Odağı da yer alıyor. Bunu açarak böylece ekranın ortasında + şeklinde bir imleç beliriyor ve bu da rakipleri avlamanızda işinize bir hayli yarıyor.

Evet, MateView GT iyi bir oyuncu monitörü. Ancak aynı zamanda karşısında iyi bir sinema keyfi yapabilmenizi de sağlayacak ölçüde bir monitör. 21:9 görüntüleme oranındaki sinematik ekranının yanı sıra sağladığı iyi görüntü kalitesine etki eden diğer unsurlar ise HDR 10 desteği içermesi, 4000:1 kontrast oranı ve 350 nit seviyesinde parlaklık sunması, film seviyesinde yüzde 90 DCI-P3 renk gamına sahip olması ve 1,07 milyar renk sağlayabilmesi.

Monitörün bağlantılarından da bahsedelim. Bu monitör USB-C portu üzerinden güç sağlıyor. Bir telefon adaptörünü andıran USB-C'li 135W'lık bir güç adaptörü ile gelen MateView GT, bağlantı kutusunda DisplayPort 1.4 ve 2 adet HDMI 2.0 portuna da yer veriliyor ve tüm bu bağlantılar bir kapak altında tutuluyor. Böylece dışarıdan bakıldığında temiz bir görünüm elde ediliyor.

Ha, son olarak atlamayalım: MateView GT, ayrıca ergonomik bir monitör. Ekranın yüksekliğini 110 mm'ye kadar ayarlayabiliyor ve ekranı 5 ila 20 dereceye kadar öne ve arkaya eğebiliyorsunuz.

Özetle

Evet, sonuca bağlayacak olursak Huawei, daha önce özellikle ofis işleri için gayet kullanışlı bulduğumuz MateView modelinden sonra, bu defa da oyun ve multimedya eğlencesi noktasında iyi bir monitör arayanlar için MateView GT ile boşluğu dolduruyor. Özellikle geniş bir monitör arıyor ve bundan en performanslı şekilde yararlanmak istiyorsanız, değerlendirmeniz iyi olacaktır diye düşünüyoruz. Peki, MateView GT'nin fiyatı ne kadar? Şu an bu monitörü Huawei Online Mağaza'da 5499 TL fiyatla ve hediyesiyle bulabiliyorsunuz. Huawei, online mağazasında ekstra avantajlar sunuyor ve bazen gerçekten de kaçırılmayacak önemli kampanyalar düzenliyor. Bir göz atmanızı öneririz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huawei MateView GT
Ürün Markası Huawei
CHIP Online Notu
93
USB-C 2 adet
USB-A 2 adet
HDMI 2.0 2 adet
DP 1.4 2 adet
Ekran34 inç
Çözünürlük3440x1440 piksel
Tarama Hızı165 Hz
Görüntüleme Oranı21:9
Parlaklık350 kandela
Kontrast (Tipik)4000:1
VGAYok
KulaklıkVar
HoparlörVar