Oyunlar film oluyor, öyküsü olmayanlar bile!

Mortal Kombat ya da Tomb Raider tamam ama, bu 4 oyunun filmini nasıl çekecekler, çok merak ediyoruz!

Herkesi şaşırtan 4 oyun!

Film yapımcıları oyunları seviyor. Şimdiye kadar pek çok oyunun filminin yapıldığını gördük. Beyaz perdeye aktarılan oyunlar arasında; Super Mario Bros, Mortal Kombat, Tomb Raider, Doom, Hitman ve Max Payne gibi isimler özellikle öne çıkıyor. Arkalarında milyonlarca oyuncunun ilgisi bulunan ve her biri bir şekilde ilginç bir öykü veya karaktere sahip olan bu oyunların film endüstrisinin ilgisini neden çektiğini anlamak zor değil. Ama Hollywood'un en ünlü film stüdyolarının ardı ardına herhangi bir konusu veya öne çıkan bir karakteri bile olmayan oyunlara ilgisi şaşırtıyor.

Gelen son haberlere göre Sony Pictures, bir eğlence parkı simülasyon oyunu olan RollerCoaster Tycoon'un film haklarını satın aldı. Universal'ın ise bir arcade klasiği olan Asteroids'e benzer bir film yapmayı planladığı biliniyor.

İşte herkesi şaşırtan 2 oyun seçimi daha...

İşte herkesi şaşırtan 2 oyun seçimi daha...
Space Invaders: Onun da filmini yapacaklar...

Warner Bros başka bir arcade klasiği olan Space Invaders'ın filmi ile ilgileniyor. Fox ise Missile Command oyununun peşinde.

Bu bahsi geçen dört oyunun da bir öyküsü veya sinema perdesinde öne çıkacak bir özelliği olmaması, film yapımcılarının oyunlar konusunda sanıldığı kadar bilgili olmadığının işaretçisi mi, yoksa bizim şu anda düşünemediğimiz çok farklı bir tür geliştirmenin peşindeler mi bilemiyoruz. Ama şu bir gerçek ki; bu oyunların filmlerini yapmak için isim haklarından daha fazlasına, yeni bir fikre ihtiyaçları olacak...

Okuyucu Yorumları