Oyunların büyük bombaları patlamak üzere

Oyun dünyasında öylesine büyük bombalar patlayacak ki, bugüne kadar oyun oynamamışım diyeceksiniz...

Büyük bombalar patlamak üzere

Oyun satışları 2009'dan bu yana gerilemeye devam etse de 2010 oyunlar için harika bir yıldı. Peki Super Mario Galaxy 2, Mass Effect 2, Red Dead Redemption ve satış rekorları kıran Call of Duty: Black Ops gibi muhteşem oyunlardan ve PlayStation Move ve XBox Kinect gibi inanılmaz cihazlardan sonra 2011'de nasıl gelişmeler olabilir?

LittleBigPlanet 2 ve Dead Space 2'nin yakın zamanda çıkması bekleniyor. DC Universe Online ve Mindjack'le beraber bu ay, oyun tarihin en parlak Ocak ayı olabilir.

Uncharted 3: Drake's Deception

Aslına bakarsak 2011, PlayStation 3'ün senesi olacak. Infamous 2 and Motorstorm: Apocalypse sağlam bir temel üzerinde kurulmak isterken Resistance 3 ve Killzone 3 ise gerçek potansiyellerini ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Ancak en çok beklenen PS3 oyunları David Jaffe'in Twisted Metal'i, Team Ico'nun The Last Guardian'ı ve Uncharted 3: Drake's Deception olsa gerek.

RPG ve FPS'ler

RPG ve FPS'ler
Rage

RPG ve FPS'ler

Xbox'da ise en çok beklenenler arasında Forza 4 ve Gears of War 3 var. Project Draco ve Rise of Nightmares, Kinect'in neler yapabildiğini görmemiz açısından ilgi çekici oyunlar olacak.

Beklenen diğer FPS oyunları arasında ise Codename: Kingdoms, Killzone 3, Bulletstorm bulunuyor. 2011'de FPS oyun türünde uzun zamandır beklenen yenilikler, Homefront'da bulunan geliştirilmiş silahlar ve oyun modları, Blink'deki akrobatik hareketler ve inanılmaz grafiklere sahip Rage ile sonunda gerçekleşecek.

Rage

RPG'ler 2011'de önem kazanacak ikinci oyun türü olacak. Oyun severler shooter-RPG karması Deus Ex: Human Revolution ile Mass Effect 3 yayınlanma tarihleri arasında 10 aylık bir zamana sahip olacaklar. Geleneksel RPG seven oyuncular içinse Dragon Age 2, Elder Scrolls V: Skyrim, Diablo III, Dungeon Siege III, Neverwinter, Star Wars: The Old Republic ve The Witcher 2 oyunları arasından bir seçim yapmak oldukça zor olacak.

Diğer oyunlar ve donanım dünyası

Diğer oyunlar ve donanım dünyası
26 Şubat'ta herkesin gözü Nintendo 3DS'in açılışında olacak

Diğer oyun türlerinde baktığımızda ise 2011, Marvel vs Capcom 3 ve Mortal Kombat'ın geri dönüşüne sahne olurken, Gray Matter uzun süredir sessiz kalan macera türünü uyandırmayı amaçlayacak. Batman Arkham City ve Portal 2'de 2011 de çıkacak önemli oyunlar arasında.

Donanım dünyası

26 Şubat'ta herkesin gözü Akihabara'da Nintendo 3DS'in açılışında olacak. Sony'nin PSP Phone'u ise muhtemelen Şubat ayında Barcelona'da yapılacak Dünya Mobil Kongresi'nde ortaya çıkacak. Haziran'da yapılacak E3'de ise PSP 2'nin gözler önüne serilmesi muhtemel. 2011'de Xbox 720 ve PS4'ün çıkma ihtimali ise sadece dedikodudan ibaret...

Okuyucu Yorumları