Özel bir Google Play geliyor!

Google, şu ankinden çok farklı, özel bir Google Play hazırlıyor! Detaylar, haberimizde...

Özel bir Google Play geliyor!

Google Play'in çocukların güvenle kullanabileceği bir sürümünü geliştiren Google, bu konuda geliştiricilerin de yardımını istiyor. Firmanın geliştirici sayfasında yaptığı açıklamaya göre geliştiriciler, uygulamalarını belirli reklam ve içerik yönergelerini karşılamaları halinde bu özel mağazaya ekleyebilecekler.

Yeni Google Play sürümünün (belki de bölümünün) tam olarak nasıl çalışacağı bilinmese de Google'a göre buradaki uygulamalar, şu 6 kategoriye ayrılacak: Aksiyon ve Macera, Akıl Oyunları, Yaratıcılık, Eğitim, Müzik ve Video, Pretend Play. Google Play'de şu an yer alan "Aile Oyunları" bölümü ise bu sene kapatılacak.

Google'ın kuralları, içeriklerin "ESRB Everyone" veya "Everyone 10+" içerik puanlandırmasına eşdeğer olmalarını gerektiriyor. Sadece içeriklerin değil, reklamların da çocuk dostu olması, şiddet, çıplaklık, kumar gibi içeriklere yer vermemesi, PG'nin üstünde puanlandırmaya sahip filmlerin reklamlarını kullanmaması gerekiyor. Daha da önemlisi uygulamaların ilgi alanlarına bağlı reklamları kullanmaması ve içerikten ayırt edilebilmesi şart koşuluyor.

Google'ın kendi uygulama ve hizmetlerinin çocuklara yönelik sürümleri üzerinde geçen seneden bu yana çalıştığını biliyorduk. Firma iki ay önce YouTube'un çocuklara özel sürümünü ortaya çıkarmıştı. Ancak birkaç hafta sonra geleceği söylenen Google Play mağazasının çocuk sürümü, çocuklarının yaptıklarını kontrol etmek isteyen ebeveynler için, kullanıcı profilleriyle birlikte, çok daha faydalı bir işlev olabilir.

Okuyucu Yorumları