Özel dosyalar için ortam kasası

Steganos, Mart ayı içerisinde Hannover’de düzenlenecek olan CeBIT fuarında paylaşım araçlarını kullananlar için hazırladığı yeni güvenlik yazılımını tanıtacak. Secure Filesharing ismindeki program ile paylaşım araçlarından indirilen tüm veriler direkt olarak maksimum 32 GByte’a kadar çıkabilen ortam

Özel dosyalar için ortam kasası

Söz konusu sanal, 128 Bit şifrelenmiş sürücüye ulaşabilmek için de mutlaka doğru şifrenin girilmesi gereklidir. Bunun için Steganos’un Automatic Crash Protection (ACP) ile birlikte kullandığı AES (Advanced Encryption Standart) yönteminden faydalanılıyor. Bu sayede sistemin çökmesi veya elektriğin kesilmesi durumunda sabitdisk üzerinde şifrelenmemiş hiçbir veri kalmıyor.

Yeni yazılım, paylaşım araçlarının arkalarında bıraktıkları sorgular ve geçmiş listeleri gibi izleri de otomatik olarak temizliyor. Üreticinin açıklamasına göre PC’nin kendisinden bile, ağdan hangi dosyaların indirildiğini tespit etmek mümkün değil. Güvenlik yazılımı; Kaza, Kaza Lite, eMule, Morpheus, iMesh ve Soulseek araçlarını destekliyor.

Firma, “Secure Filesharing” programını Mart ayı ortasında yaklaşık olarak 25 Euro fiyatla internetten satmaya başlayacak. Nisan ayı içerisinde raflardaki yerini alması beklenen kutulu sürümünün fiyatı ise 5 Euro daha pahalı olacak.

Okuyucu Yorumları