Özyeğin Üniversitesi ve GE Türkiye'den İş Birliği

Özyeğin Üniversitesi ve GE Türkiye inovasyonda güçlerini birleştirdi.

Güçlerini birleştirdiler

Türkiye'de girişimcilik kültürünün ve dijital ekosistemin geliştirilmesi için iş birliği yapan Özyeğin Üniversitesi ve General Electric (GE), dünyada yeni gelişen "birlikte inovasyon" anlayışına öncülük ediyor. İş dünyasındaki üst düzey yöneticilerden üniversite öğrencilerine kadar herkese açık olacak merkez; akademisyen, öğrenci, sanayi ve paydaşlarla endüstriyel inovasyon platformu olarak faaliyet gösterecek.

Yeni nesil üniversite – sanayi iş birliği modeli

Yeni nesil üniversite – sanayi iş birliği modeli

Yapılan iş birliği aynı zamanda yeniliğe açık ve endüstriyel internete katkı sağlayacak yeni nesil üniversite – sanayi iş birliğinin oluşturulmasına imkân sağlayacak. Üniversite öğrencilerinin ve girişimcilerin GE'nin garaj ekipmanlarından CNC tezgahları, lazer kesiciler, 3D yazıcılar ve enjeksiyon cihazı gibi makineleri uygulamalı olarak deneyimleme olanağı bulacağı merkezde, müşteri ihtiyacına göre yenilikçi çözümlerin geliştirilmesi de hedefleniyor. GE aynı zamanda Özyeğin Üniversitesi ile karşılıklı olarak bilgi ve network paylaşımında da bulunacak.

Bünyesinde Teknoloji Transfer Ofisi, Girişimcilik Merkezi, Girişim Fabrikası, OpenFab ve seminer alanları bulunan ÖzÜ-X binasında GE Türkiye İnovasyon Merkezi'nin faaliyet gösterecek olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, "Üniversitemiz ve Merkezin birlikte gerçekleştireceği faaliyetlerin, akademisyen, öğrenci, sanayi ve paydaşlar ile endüstriyel inovasyon platformu oluşturmasını hedefliyoruz. Aynı zamanda ortak bilimsel, eğitsel ve yönetsel çalışmalar ile karşılıklı bilgi paylaşımı da iş birliğimizin önemli bir parçasını oluşturacak. "Birlikte inovasyon" düşüncesi ile oluşan bu iş birliği aynı zamanda girişimci ve yenilikçi üniversite olmamızın; sektörlerle iç içe eğitim yaklaşımımızın da tamamlayıcı bir unsurunu oluşturuyor" dedi.

GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan M. Özsoy ise, bu iş birliği ile müşteri odaklı inovasyon yaklaşımının üniversiteye taşındığına dikkat çekti. İşbirliği ile endüstrinin reel ihtiyacına göre yerel inovasyonların teşvik edilmesiyle start-up kültürünün ve girişimciliğin geliştirilmesinin amaçlandığını belirten Özsoy, "GE ve Özyeğin Üniversitesi'nin bir araya gelmesi, Türkiye'de yeni nesil üniversite – sanayi iş birliğine iyi bir örnek olacak. GE olarak sağlayacağımız güçlü network, bilgi birikimi ve küresel deneyimimiz ile Özyeğin Üniversitesi'nin girişimciliği destekleyen yaklaşımıyla oluşacak bu iş birliği, Türkiye'nin girişimci ekosistemine önemli katkılar sağlayacak," dedi.

Okuyucu Yorumları