Paint de neymiş? İşte Project Gustav

Adı garip ama kendisi muhteşem! Piksel piksel boyamaya ya da Photoshop'a gerek yok; işte Gustav...

Microsoft'tan Gustav!

Microsoft Paint'in Windows 7 ile birlikte elden geçirilmesi, kullanıcıları sevindirmişti.

Şimdi ortaya çıkan project Gustav ise 7'den 70'e herkesin ilgisini çekecek bir gelişme. Çoklu dokunmatik, gelişmiş grafik ve simülasyon algoritmaları sayesinde mümkün olan bu teknoloji inanılmaz imkanlar sunuyor.

Corel Paint'e benzetilebilir ancak çok daha gelişmiş; sanal fırçaların her kılı simüle ediliyor. Sanal fırçalar, sanal bir tuval ve sanal boyalar ile ama gerçek hayattaki gibi resim yapmak mümkün.

Boyaları alıp karıştırıyorsunuz hatta parmağınızı dokunmatik ekrana bastırarak boyayı parmağınıza bulaştırıyor, bastırıp sürerek yayıyorsunuz! İnanılmaz doğal ve eski kuşak ressamların, PhotoShop öğrenmeden yeni çağa adım atmasını sağlayacak bir uygulama bu.

Çocuklar buna bayılacak!

Çocuklar buna bayılacak!
Gelişmiş algoritmalar mümkün kılıyor

Project Gustav aslında Microsoft'un eski bir hayali ama ancak yeni hayat bulabiliyor.

Microsoft mühendisleri masaüstü bilgisayarlar bu derece gelişmiş bir simülasyonu kaldıramayacağı için uzun süre ertelemişler. Sonuçta hem çok çekirdekli işlemciler, hem de gelişmiş ekran kartları bunu mümkün kılmış.

DirectX 11 teknolojisi ve bunu destekleyen ekran kartları, gelişmiş paralel işlem yeteneklerinin bu tür uygulamalarda kullanılmasına imkan tanıyor. Project Gustav, ekran kartının gücü ile sistemi zorlamadan çalışıyor.

İster tablet-özel kalem ile fırça kullanır gibi resim yapın, ister ekranda parmaklarınızla; CHIP-TV'deki videoda ne kadar eğlenceli olduğunu kendiniz görebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları