Panasonic dijital beyaz tahtayı piyasaya sunuyor

Panasonic, eğitim ve iş alanında kullanılmak üzere tasarlanan etkileşimli Panaboard serisi BF1'i piyasaya sundu.

Panasonic'ten dijital beyaz tahta

Bilgisayar gerektirmeyen BF1 serisi beyaz tahta, sezgisel arayüzüyle kullanıcılara hemen çalışmaya başlama ve tüm medya biçimlerinde not tutma olanaklarını sağlıyor. 80, 65 ve 50 inçlik Panaboard ekranlarla sunulan seride 12 yerden temaslı dokunmatik kontrol özelliği bulunuyor. Ayrıca, girişleri, çizimleri ve yakınlaşma özelliğini tek dokunuşla yönetebilen kayar menü çubuğu yer alıyor.

Panasonic Avrupa Pazarlama Müdürü Enrique Robledo, seri hakkında şunları söylüyor: "BF1 serisi, Intel®® Pro Widi teknolojisi ile zenginleştirildi. Bu yenilik, kullanıcıların çeşitli medya formatlarını ekrana anında iletmelerini sağlıyor. Yerleşik uygulamalar sayesinde ekran çoklu alanlara bölünerek, farklı cihazlardan alınan video, resim ve belgeler eş zamanlı olarak görüntülenebiliyor. Dünya genelinde her on insandan birini etkileyen renk körlüğü de hesaba katılarak, Colour Universal Design (Evrensel Renk Tasarımı) teknolojisiyle hazırlanan seçilebilir ekran modu, BF1 serisine sınıflarda ve çalışma ortamlarında avantaj sağlayarak, renkleri herkes için çok daha net fark edilebilir yapmaktadır."

Panasonic beyaz tahtaları eğitim sektöründe yaygın şekilde kullanılıyor. Tıbbi Biyoloji Merkezinin diseksiyon bölümüne 18 Panasonic beyaz tahta ekranının yerleştirildiği Belfast Queen's University'de multi-dokunmatik LCD ekranlar eğitime değer katıyor.

Üniversitenin Medya Hizmetleri bölümünden Stuart Ogg'a göre: "Laboratuar tamamen etkileşimli bir ortama dönüştü. Eğitimciler, derslerinin tamamıyla değiştiğini ve öğrencilerin teknolojiyi aktif olarak kullandıklarını söylüyorlar."

Temmuz 2016'da piyasaya sürülen BF1 serisi, her koşulda net görüntü sağlamak adına, parlama yapmayan anti-glare ekranla donatıldı. Ayrıca bilgisayarlardan, Blu-ray oynatıcılardan ve doküman kameralarından medya aktarımını sağlayan DIGITAL LINK gibi çeşitli kablolu bağlantılar da içeriyor.

Okuyucu Yorumları