Panasonic, "sağlam" telefonlarını tanıttı

Panasonic'in tanıttığı iki yeni akıllı telefonu, dünyanın en sağlam telefonları olabilir!

2 bomba da Panasonic'ten!

Panasonic, Mobil Dünya Kongresi kapsamında iki yeni akıllı telefonunu duyurdu. Bu telefonlar, özellikle sağlamlaştırılmış tabletlerine benzer tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Toughpad FZ-F1 ve FZ-N1 olarak isimlendirilen bu iki model, Panasonic tarafından "el tableti" olarak anılıyor, ancak boyutları itibariyle akıllı telefon kategorisinde yer alıyorlar.

Panasonic'in tanıttığı Toughpad FZ-F1, Android 5.1 Lollipop işletim sistemiyle çalışıyor. Toughpad FZ-N1 ise Windows 10 işletim sistemini barındırıyor. Her iki telefon da 4.7 inç ekran ve 720p çözünürlükle geliyor. Fiziksel boyutlarıyla ise nispeten iPhone 6'yı andırıyorlar.

2GB RAM ve 16 GB dahili hafızanın bulunduğu telefonlarda, 2.3 GHz frekanslı ve 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon işlemciler kullanılıyor. Tasarımlarıyla itibariyle, Panasonic'in "dayanıklı" sınıfı ürünleri arasında yer alan Toughpad FZ-F1 ve Toughpad FZ-N1, IP65 ile IP67 standartlarına sahipler. Telefonlarda ayrıca yer alan barkod okuyucular da dikkat çekiyor. Bu özellikleriyle kuşkusuz son kullanıcıdan ziyade, şirketlere hitap ediyorlar.

Panasonic'in MWC16'da tanıttığı Toughpad FZ-F1, 1.499 dolar fiyat etiketiyle mart ayında satışa sunulacak. Ancak bu ilk model hücresel veri özelliği taşımayacak. Hücresel veri desteği sağlayan model ise sonbahar aylarında gelecek. Windows 10'lu olan Toughpad FZ-N1 ise, Wi-Fi ve hücresel veri destekli modelleriyle 1.599 dolar fiyat etiketiyle yine sonbahar aylarında satışa sunulacak.

Okuyucu Yorumları