Panasonic'ten 5 inç'lik dayanıklı tabletler!

Panasonic, biri Windows, biri Android'le çalışan iki yeni dayanıklı tabletini gün yüzüne çıkardı!

Yağmur, çamur dinlemiyor!

Panasonic, Almanya'nın Berlin şehrinde yapılan IFA elektronik fuarında, dünyanın en dayanıklı 5 inç tabletini tanıttı. Toughpad FZ-E1 (Windows Embedded 8.1 Handheld işletim sistemine sahip) ve FZ-X1 (Android TM) cihazlar PDA, akıllı telefon ve tabletlerin en iyi özelliklerini bir araya getiriyor. Toughpad ürün portföyünde tam dayanıklı sınıfındaki cihazlar, kullanım kolaylığı, uzun ömür avantajlarıyla ulaştırma, lojistik, kamu sektörü, acil servisler, destek hizmetleri, perakende, üretim ve havacılık gibi sektörlerde mobil çalışanlar için ideal şartları sağlıyor.

Panasonic Bilgisayar Ürün Çözümleri Genel Müdürü Jan Kaempfer, IFA'da şu açıklamayı yaptı: "En yeni Panasonic Toughpad'ler küçük görünümlerine rağmen kendi sınıflarında en sağlam, en güçlü ve uzun süre çalışan ürünlerdir. Cihazlarımız kurumsal mobil cihazlardan en yüksek faydayı sağlamak isteyen kurumların karşılaştığı ortak sorunlara hitap ediyor. Her ikisi de 3 metreden düşmeye, olağanüstü sıcaklıklara ve hatta suya batırılmaya karşı bile dayanıklı. Cihazların güneş ışığı altında kolaylıkla okunabilen HD dokunmatik ekranları kristal netlikte görüntü ve kolay bir kullanım sunarken, son derece güçlü Qualcomm Dört Çekirdekli İşlemci de en güncel uygulamaların rahatlıkla kullanılabilmesini sağlıyor. Olabilecek en geniş kurumsal konfigürasyon seçenekleri, bin saatlik bekleme modu ve saha çalışanlarının diledikleri kadar cihazlarını kullanabilmelerini sağlayan çalışır halde değiştirilebilen pil seçenekleri de mobil çalışma standartlarını yükseltecektir."

Tamamen dayanıklı ve güvenli

Tamamen dayanıklı ve güvenli
Toughpad FZ-X1

Toughpad FZ-E1 Microsoft'un en yeni el bilgisayarı işletim sistemi platformu Windows Embedded 8.1 Handheld ile çalışırken Toughpad FZ-X1 ise Android 4.2.2 işletim sistemi ile çalışıyor. Bu çeşitlilik dünyanın en kapsamlı kurumsal tablet portföyünü sunan Panasonic'in Toughpad ürün gamının genişlemesine yönelik önemli bir adım olarak görülüyor.

Tamamen dayanıklı, güvenli, kurumlara özel

3 metreden betona düşüşe karşı dirençli Toughpad FZ-E1 ve Toughpad FZ-X1 sağlamlıkta MIL-STD-810G spesifikasyonlarının da ötesine geçiyor. IP68 standartlarını karşılayan her iki cihaz da toz geçirmez olmalarının yanında 1,5 metre derinliğe kadar suda 30 dakika kalabiliyor. Dahili ısıtıcıya sahip cihazlar -20 ile 60 derece arasındaki sıcaklıklarda çalışabiliyor. Cihazların ayrıca darbe, sarsıntı, titreşim, irtifa ve olağanüstü oranda neme karşı direnci bulunuyor.

Cihazların kurumlara yönelik özellikleri arasında güneş ışığı altında okunabilen, kalın eldivenlerle bile kullanılabilen, yansımayı önleyen HD (1280x720) 10 parmak kapasitif, çoklu dokunmatik ekran yer alıyor. Yağmur-algılama özelliği sayesinde ekran sağanak yağmur altında bile tek dokunma ile kullanılabiliyor.

Özellikler arasında parlak LED'li 8MP arka kamera ve 1.3MP ön kamera yer alıyor. Entegre 1D/2D barkod okuyucu ve aygıt genişleme portu gibi konfigürasyon seçenekleri kurumların mobil çalışanları için ideal araçları kişiselleştirebilmelerine olanak tanıyor. Programlanabilen işlev butonları, cihazın en çok kullanılan uygulamalara tek dokunuşla ulaşmak isteyen çalışanlara yönelik olarak kolaylıkla kişiselleştirilebilmesini sağlıyor.

Ses ve veri bağlantısı, net ses iletişimi

Ses ve veri bağlantısı, net ses iletişimi

Ses ve veri bağlantısı

Toughpad FZ-E1 ve Toughpad FZ-X1 ses bağlantısı seçeneği sunan ilk Toughpad cihazları olacaklar. Her iki model de 4G/LTE/3G/GPRS üzerinden veri ve ses bağlantısı sunuyor. Her iki modelde de yer alan strandartlar arasında entegre Micro USB portu, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, yakın alan iletişimi (NFC), bağımsız GPS ve Bluetooth® v4.0 (Class 1) yer alıyor. Entegre ve yüksek kesinlikte GPS işlevi, araçlarında navigasyon kullanan saha çalışanları için ideal bir çözüm sunarken ve 2-4 metre aralığında kesin yer belirleme becerileri de sunuyor.

Net ses iletişimi

İnşaat ya da otomobil motoru gürültüsü altında net ses iletişiminin sağlanması için cihazlar, akıllı gürültü giderme için 3 mikrofon ile birlikte maksimum 100 dB ses seviyesine ulaşan çift ön hoparlör özelliklerini sunuyor. Bu özellikler sayesinde en gürültülü saha şartlarında dahi sesler net olarak duyulabiliyor.

14 saate* kadar pil ömrü

Kurumsal mobil çözümler için en önemli gereksinimlerden biri olarak görülen pil performansı konusunda Panasonic'in yeni cihazları çıtayı bir hayli yükseltiyor. Panasonic'in test koşullarına göre, 14 saate kadar sürekli veri erişimi sağlayan 6.200mAh pil ile donatılmış Toughpad FZ-E1 ve Toughpad FZ-X1, bu yönleriyle üretkenliği zirveye çıkarmayı hedefliyor. Hızlı şarj özelliği sayesinde pil, 1 saat** içerisinde %50 oranında doluyor. Pilin tamamen şarj olması ise yaklaşık 3 saat** sürüyor. Cihaz çalışır durumdayken pil değiştirebilme özelliği sayesinde Toughpad'lerle çalışma neredeyse hiç kesintiye uğramadan devam ediyor. Tek pilin bekleme süresi yaklaşık bin saat, konuşma süresi 23 saat olarak ölçülüyor.

Toughpad FZ-E1 ve Toughpad FZ-X1 kılıf, el kayışı, araca montaj kiti, masaüstü kızağı gibi aksesuarlarıyla giyilebilir, kolayca monte edilebilir tablet çözümleri olarak öne çıkıyorlar.

* Pil ömrü ölçüm şartları: Kablosuz LAN bağlantısı açık; internette gezinti esnasında sunucuya kesintisiz erişim, saniyede 1 değişim, her 30 saniyede bir sayfa değişimi, her 30 saniyede bir iletişim.
** Pil şarj süreleri FZ-E1 ve FZ-X1 arasında farklılık gösterir. Ürün açıklamaları kontrol edilmelidir.

Toughpad FZ-E1 ve FZ-X1'in temel özellikleri

Toughpad FZ-E1 ve FZ-X1'in temel özellikleri

Toughpad FZ-E1 ve Toughpad FZ-X1'in temel özellikleri

· İşletim Sistemi:
- Toughpad FZ-E1: Windows Embedded 8.1 Handheld
- Toughpad FZ-X1: Android 4.2.2

· İşlemci:
- Toughpad FZ-E1: Qualcomm Snapdragon MSM8974AB 2.3GHz Quad Core
- Toughpad FZ-X1: Qualcomm Snapdragon APQ8064T 1.7GHz Quad Core

Dayanıklılık: MIL-STD-810G sertifikalı; 3 metreden sert zemine düşmeye karşı dayanıklı, IP68 sertifikalı tamamen mühürlü tasarım (toza ve suda batırılmaya karşı mühürlenmiştir), çalışma sıcaklık aralığı -20 – 60 santigrat derece.

Elle taşıma: 30,9mm / 1,2 inç ince (standart konfigürasyon)

Pil ömrü: Tamamen şarj edilmiş standart pil bin saate kadar bekleme, 20 saate kadar konuşma ve 14 saate kadar kesintisiz veri erişimi (kullanım koşullarına bağlıdır) sunuyor. Çalışma halinde pil değiştirme işlevi, cihaz çalışırken pilin değiştirilebilmesini sağlıyor.
Kurumsal seviyede ekran: 5 inç güneş ışığı altında okunabilen, yansımayı önleyen HD (1280x720) LCD. Yüksek hassasiyete sahip, 10 noktalı kapasitif çoklu dokunmatik giriş. Eldiven ve yağmur modlarına da sahiptir.

Depolama ve Bellek: 32 GB flaş bellek, 2GB RAM ve mikro SDXC kart slotu (maks. 64 GB)

Bağlantı & I/O: 4G LTE/3G/GPRS (ses ve veri); standart Wi-Fi
802.11 a/b/g/n/ac, NFC, bağımsız GPS, Bluetooth v4.0 (Class 1) ve mikro USB 2.0; opsiyonel entegre 1D/2D barkod okuyucu

Kamera: 8MP arka kamera (otomatik odaklama ve LED ışıklı), 1.3 MP ön kamera

Güvenlik: FIPS 140-2 Seviye 1 uyumlu

Garanti: Toughpad FZ-E1 ve Toughpad FZ-X1, sektörün en kapsamlı 3 yıllık garanti ve müşteri desteğini sunuyor.

Toughpad FZ-E1 ve FZ-X1 ürünleri Türkiye'de proje bazlı satışa sunulacak.

IFA'dan en güncel haberleri, tüm son dakika gelişmelerini, özel IFA 2014 sayfamızda bulabilirsiniz. Bizi takipte kalın!

Okuyucu Yorumları