Panasonic'ten yeni video mixer cihazı!

Panasonic, yayın stüdyoları için tasarladığı yeni 2ME video mixer cihazını satışa sunuyor!

Panasonic'ten video mixer!

Panasonic yayın stüdyoları için tasarlanmış yeni 2ME video mixer cihazını piyasaya sunuyor.

BVE konferansında görücüye çıkan AV-HS6000, Panasonic'in HS serisindeki ilk 2ME model olma özelliğini taşıyor. TV stüdyoları ve prodüksiyon uygulamaları ile canlı yayın araçlarında kullanılabilen AV-HS6000, esnek grafik arayüzüne sahip yeni ve kolay tasarımlı Kontrol Paneli ile dikkat çekiyor.

AV-HS6000 video mixer'in ana ünitesi standart olarak 32 SDI ve 2 DVI girişin yanı sıra 16 SDI çıkışı bünyesinde barındırıyor. Her ME başına düşen DVE, hız gerektiren yaratıcı prodüksiyon oluşturma sürecinde çoklu geçiş imkanı sağlıyor.

AV-HS6000, yaratacı prodüksiyon ve reji uygulamaları için hızlıca hazırlanması gereken video seçme işleminin ideal şartlarda kolayca yapılabilmesi için konunun profesyonellerine dört adet multiviewer çıkış sunuyor. Multiviewer çıkışlar kanal başına en çok 16 split olup, opsiyonel storage sayesinde 81 adede kadar klip (30sn/klip) video/resim hafızasına imkan veriyor.

Ünite ayrıca sezgisel bir tuş takımı ve opsiyonel 10.1 tipi dokunmatik kullanıma uygun menü panel özelliklerine de sahip. Menü paneli multiviewer için de kullanılabiliyor.
Panasonic Türkiye Profesyonel Kamera, Endüstriyel & Medikal Görüntüleme Çözümleri Kategori Müdürü Uğur Çağlar, yeni video mixer ile ilgili şu görüşleri paylaşıyor: "Web arayüzü özelliği sayesine kullanıcılar menü ayarlarını bir LAN bağlantısı kullanarak PC üzerinden de yapabiliyorlar. Ayrıca bir Yazılım Geliştirme Kiti (SDK) mükemmel genişletilebilme şartları sunuyor. Böylelikle üçüncü parti tedarikçiler ve SI profesyonelleri modele yeni işlevler ekleyebilen tak-çalıştır yazılımları özgürce geliştirebiliyorlar."

AV-HS6000 hem HD hem de SD çoklu format sinyalleri destekliyor. Video mixer'in sistem frekansı 59,94 Hz, 50 Hz ve 24 Hz (ya da 23,98 Hz) arasında değişebiliyor ve böylelikle dünyanın her yanında kullanım ve dijital sinema prodüksiyonuna imkân tanınıyor.
Panasonic'in broadcast kalitesindeki yeni 2ME video mixer'i AV-HS6000 Nisan 2014'te piyasada olacak.

Okuyucu Yorumları