Panasonic, Türkiye yatırımlarına hız veriyor!

Türkiye'de yeni strateji belirleyen Panasonic, bu yatırımlarına hız veriyor!

Panasonic'in yeni stratejisi!

Panasonic, Türkiye'deki faaliyetlerine yönelik stratejisinde yaptığı değişiklik kapsamında 1 Nisan 2014 tarihinde başlayacak yeni mali yıl ile birlikte Türkiye'deki iş önceliklerini, kârlılık potansiyeli daha yüksek olan kurumsal ürün ve çözümler alanına kaydırma kararı aldı.

Panasonic, yeni iş stratejisi doğrultusunda elektrik tertibatı alanında Türkiye'nin en büyük şirketi olan VIKO'nun satın alınma kararında olduğu gibi, Toughbook dayanıklı mobil PC, kurumsal ürün ve çözümler, otomotiv ve endüstriyel sistemler alanlarına yaptığı yatırımlarını artıracak. Şirketin tüketicilere yönelik TV, dijital fotoğraf makinesi, lens, video kamera, kişisel bakım ve kulaklık ürünleri artık Türkiye'de satılmayacak. Panasonic, DECT kablosuz telefon ve ev tipi klima alanlarındaki satışlarını ise sürdürecek.

Panasonic Türkiye Genel Müdürü Ahmet Telatar konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Panasonic 30 yıldan uzun süredir Türkiye'de faaliyette olan bir marka. Bir süre önce değişen tüketici ihtiyaçları ve pazar koşulları ışığında küresel operasyonlarımızı yeniden yapılandırma kararı almış, kurumsal çözümlere odaklanmaya başlamıştık. Bu bağlamda, kurumsal ürün ve çözümler alanında yaptığımız yatırımlara Türkiye'de de hız vereceğiz.Tüketici elektroniği alanında kârlılık oranı yüksek olan ve halihazırda büyük bir rekabet avantajına sahip olduğumuz DECT kablosuz telefon ve ev tipi klima alanlarındaki satışlarımız sürecektir. Yeni strateji kapsamında Türkiye'de, tüketicilere yönelik düz panel TV, dijital görüntüleme (fotoğraf makinesi, lens ve video kamera) ve ev aletleri ürünlerimizi satmayacağız. Tüketici elektroniği ürünlerimizi satın alan ve kullanan müşterilerimize sunduğumuz servis desteğinde herhangi bir aksaklık yaşanmayacaktır."

Okuyucu Yorumları