Panasonic'ten Yeni Lambalı Projektör Serisi

Panasonic lambalı projektör serisini piyasaya sürüyor.

Panasonic'ten lambalı projektörler

Kısa izdüşümlü PT-TW371R serisi, her biri 75 cm (PT-TX430/TX340) veya 80 cm (PT-TW371R/TW370) mesafeden 80 inçlik görüntü oluşturabilen dört yeni modelden oluşuyor. WXGA ve XGA standartlarının mevcut olduğu ve 3.200 ile 3.800 lümen arasında değişen kısa mesafe serisi, gölgeleri azaltmanın yanında küçük toplantı salonlarında sunum yapıldığında vazgeçilmez bir ürün haline geliyor. Sınıfının en iyisi olan PT-TW371R serisi, ışıklı kalem ve beyaz tahta moduyla kullanıcılarının etkileşim halinde olmasını sağlayan işlevsellik de sunuyor.

Panasonic'ten Yeni Lambalı Projektör Serisi

Panasonic eşzamanlı olarak kablosuz projeksiyon imkanı sunan 1.2x zoom lens ile donatılmış altı yeni modele sahip yeni portatif ürün serisini de tanıttı.

3.100 ile 4.100 lümen arasında parlaklık sunan PT-LB425 serisinin de WXGA ve XGA standartları bulunuyor.

Hem kısa izdüşümlü hem de taşınabilir serilerin en temel özelliği ise 20.000 saate kadar çalışmayı sağlayan geliştirilmiş lamba değiştirme döngüsü olarak öne çıkıyor. Böylece toplam maliyet çok uygun seviyelerde kalırken, ünitelerin güvenilirliği de arttırılmış oluyor. Filtre ömrü de çalışma süresine bağlı olarak bakımın sadece beş ile yedi yılda bir yapılması için 10.000 saate kadar uzatılıyor. Toplantılarda, seminerlerde ve derslerde dikkatin dağılmaması için her ikisi de sadece 30dB'de çalışıyor.

Kompakt bir gövdede 16.000:1 yüksek kontrast oranına ve ayrıca son derece aydınlık odalarda bile optimum parlaklık sağlayan projektörlerin gündüz görüş işlevi bulunuyor.

Panasonic'in Avrupa Pazarlama Müdürü Hartmut Kulessa, konuyla ilgili şunları söyledi: "Sektörde lazere doğru kayan büyük bir değişim görmemize rağmen hâlâ görünmeyen lamba tabanlı projektörlerin çok şey ifade ettiği bir pazar var. Şirketler ve eğitim kurumları, 20.000 saate kadar lamba ömrü vaat eden, artık daha güvenilir olan ve daha fazla parlaklık sağlayan bu projektörlerden önemli faydalar sağlayacak. Bu da lamba bazlı fiyatlarla lazer güvenilirliği elde etmek gibi bir şey."

Yatay ve dikey izdüşüm için uygun olan her iki seri, köşe ve kavisli ekran düzeltme özellikleri ile kullanıcıların projektörleri farklı ortamlarda kullanmalarına imkân veren inanılmaz bir esnekliğe sahip.

Bellek görüntüleyicisine, USB Ekran işlevine ve çeşitli terminallere (HDMI, 2 Bilgisayar Girişi, 2 Monitör Çıkışı) sahip her iki seride de çalışanların ve öğrencilerin kendi cihazlarını getirerek bilgi paylaşımında bulunmasını kolaylaştıran yüksek seviyede bağlantı özelliği bulunuyor.

PT-TW371R ve PT-LB425 serileri, Aralık 2018'den itibaren piyasada olacaktır.

Okuyucu Yorumları