Pando ile eklenti limitiniz artık 1 GB.

Pando ile eklenti limitiniz artık 1 GB.

Pando ile limit yok!

Bir çok kullanıcının canını sıkan ancak bir çözüm bulamadığı için kabullenmek zorunda kaldığı 10 Mb'lık eklenti limiti yazılım firması Pando Networks ile ortadan kaldırıldı.

Bu güne kadar Gmail, Hotmail ve Yahoo gibi en çok kullanılan e-posta hizmeti sağlayıcılarının, kullanıcıların uzun süredir canını sıkan ortak bir yanı vardı. O da eklenti limitinin 10 Mb olması. Özellikle yüksek hızlı internet erişiminin de giderek yaygınlaşması ile 10 MB'lık limit komik bir durum oluşturmaya başlamıştı. Ancak Pando Networks firmasının geliştirdiği yazılım Pando ile artık 1 Gb'a kadar eklenti yollamak mümkün.

Aslında bir peer-to-peer yazılımı olan Pando, e-posta hizmeti veren firmaların sistemlerini de kullanarak e-posta yolu ile kişiye özel dosya aktarımını olanaklı kılıyor. Yazılımın çalışma sistemi ise kısaca 3 adımda şöyle özetlenebilir. Dosyayı gönderecek kullanıcı Pando yazılımını kullanarak göndermek istediği dosyayı seçip, alıcının e-posta adresini yazıyor. Bu andan itibaren gönderilen dosya aynı zamanda dosyanın 14 gün süre ile saklanacağı Pando serverlarına da yüklenmeye başlıyor. Yüklenme devam ederken, Pando ise alıcının e-postasına 10Kb'lık pando eklentilerini yolluyor. Ancak bu eklentiler dosyanın kendisi değil, bu eklentiler sadece dosyanın nerede saklandığı ile ilgili bilgileri içeriyor. Son adımda ise alıcı yine Pando yazılımını kullanarak gönderilen dosyayı kendi bilgisayarına indirmiş oluyor. Yazılım şu an Gmail, Hotmail, Yahoo Mail, AOL mail ve Outlook'u destekliyor.

Halen beta aşamasında olan Pando'nun 1.2 sürümünü http://www.pando.com/download adresinden indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları