Paqsule: Kirlileri Temizleyen Çanta!

Şaka değil; gerçek... Bu çanta, içerisine koyduğunuz ter kokan, kirli giysilerinizi kendisi temizliyor!

Kirlileri temizleyen çanta!

Spor salonuna gitmek için günlük işlerden sıyrılıp zaman bulmak bile zorken, işin içine bir de bir çanta dolusu kokan, kirli spor giysisi giriyor. Bu noktada da Kickstarter'da kendini yeni gösteren Paqsule ilgi çekici olabilir. İçerisindeki giysileri temizleyen çanta, UV ışık ve aktif oksijen ile virüsleri, bakterileri ve diğer mikroorganizmaları öldürerek giysilerinizi çok daha temiz bir hale getiriyor. Hatta temizlenen giysiler, bir kez daha kullanılabilecek seviyeye kadar ulaşabiliyor.

Görüntü olarak ise Paqsule normal bir çantaya benziyor; siyah-gri dış yüzeye sahip. Üzerine bir şey dökülmesi durumunda da silinerek temizlenebiliyor. Ayrıca cep telefonunuza kolay erişim sağlamak için tasarlanmış bir cep de bulunmakta. Paqsule'ün temizleme özelliği bir uygulama aracılığı ile kontrol ediliyor. Uygulama aracılığı ile 15, 25 veya 35 dakikalık temizleme işlemlerini başlatabiliyorsunuz veya bir saat belirleyerek işlemin otomatik olarak başlamasını sağlayabiliyorsunuz.

Ne yazık ki çanta şu anda GPS veya diğer konum bulma özelliklerini kullanmıyor ve bu yüzden çantanızı spor salonundan çıkar çıkmaz otomatik bir şekilde çalışacak hale getiremiyorsunuz. Ancak Paqsule CMO'su Ravid Yosef'in söylediğine göre gelecekte konum bulma hizmetlerinin eklenmesi mümkün ve böylelikle çantanızı belirli yerlere ulaştığınızda otomatik çalışacak şekilde ayarlamanın yanı sıra, yerini de kolay bir şekilde bulmanız mümkün olacak.

Aslında çantanın yeteneklerinin şu anda da yeterince etkileyici olduğu kesin. Çantayı tamamen kapatıp PaqTech işlemini başlattığınızda, çantanın içeriğine mor-ötesi ışık tutuluyor ve sonra da bölme içerisinde O3 yaratılıp gezdiriliyor. Bu iki işlem de mikrop karşıtı özelliklere sahip. Kısa dalga boyutlu UV, mikroorganizmalar için mutajenik özelliğe sahip ve aktif oksijen de hücre duvarlarına hasar veriyor.

Bu süreç su veya deterjan kullanmadığı için çantada hemen herhangi bir şeyi giysileriniz ile bırakabilirsiniz. Kitaplar ve şarj cihazlarının yanı sıra, yiyecekler de bu süreçten zarar görmüyor. Ancak temizlenme süreci tamamlandıktan sonra yaklaşık beş dakika beklemenizde fayda var. Bazı kişilerin aktif oksijene karşı hassasiyeti söz konusu ve çanta içerisindeki havanın normal oksijene geri dönmesi için biraz zaman geçmesi şart.

Paqsule'ün söylediğine göre çanta, içerisindeki organizmaların yüzde 99.9'unu öldürebiliyor. Tabii ki bu işlem normal bir yıkama gibi lekeleri çıkartmıyor ancak giysilerin çok daha iyi kokmasına imkan tanıyor.

Okuyucu Yorumları