Paranızı nasıl koruyacaksınız?

'Bir Dolarlık Ders' ile E-cüzdanınızı çevrimiçi dolandırıcılığa karşı koruyun.

Para nasıl korunur?

Kaspersky Lab, kullanıcılara günlük çevrimiçi bankacılık işlemlerinde kılavuzluk eden ve paralarını her seferinde nasıl koruyacaklarını gösteren, OneDollarLesson (Bir dolarlık ders) adında yeni bir etkileşimli proje başlattı. Çevrimiçi finansal dolandırıcılık büyüyen bir tehdit. B2B International ve Kaspersky Lab tarafından ortaklaşa yürütülen bir ankette katılımcıların %43'ü 12 aylık bir dönemde, özellikle finansal bilgilerini hedef alan bir saldırıyla karşılaştıklarını belirtti. Bundan daha üzücü olan, çevrimiçi bankacılık dolandırıcılığı nedeniyle parasını kaybedenlerin %44'ü paralarını kurtaramadı.

Kullanıcılar çevrimiçi finansal işlemler sırasında ne kadar korumasız olduklarını hafife alabiliyor. Çevrimiçi ödeme işlemlerinin ayrıntılarını kavramak zor olduğundan, işlem sırasında farklı tehditlerle karşılaşılabiliyor. İster bir dolar veya binlerce dolar olsun, yapılan işlem genellikle aynı ve kullanıcılar, dizüstü, tablet veya akıllı telefonlarını kullanırken nelerin yanlış gidebileceği konusunda bilinçli olmalı.

Etkileşimli web projesi Bir Dolarlık Ders üç eğitim modülü içeriyor. Her modülde bir dolarlık bir ödemede paranın, hedefteki banka sunucusuna doğru giderken sonsuz çevrimiçi uzaydaki sanal yolculuğu ve bu yolculuk sırasında kimlik avcılığı, Trojanlar ve ortadaki adam saldırıları ve diğer saldırılarla yüzleşmesi anlatılıyor. Tehditlerin yanı sıra bir doların hedefine güvenle ulaşmasını sağlayan "kahramanlar" canlı bir şekilde betimlenmiş.

Her bölümde ilgili tehdidin kısa bir tanımı, trenler ve etkileri hakkında en yeni verilerle birlikte veriliyor. Veriler, Kaspersky Lab'ın kendi uzman araştırmacıları gibi önemli kaynaklardan alındı.

Kaspersky Lab Pazarlama Kurulu Başkanı Alexander Erofeev şunları söyledi: "Çevrimiçi bankacılık ve ödemeler artık, fatura ödemek, bağış yapmak ve çevrimiçi alışveriş yapmak için para aktaran milyonlarca insanla birlikte sıradanlaşmıştır. İnsanlar paralarının karşılaşabileceği tehditler konusunda bilinçsiz olabilir ve bu, çevrimiçi işlemler sırasında dikkatsiz davranmalarına neden olabilir. İnsanlara tehditleri daha iyi anlamaları ve çevrimiçi ortamda paralarını daha iyi yönetmeleri için yardımcı olacak etkileşimli dersler hazırladık. Erkenden uyarılanların erkenden önlem alacağına inanıyoruz."

Dersler, dolandırıcıların para ve banka kimlik bilgilerini çalmak için kullandığı farklı numaralar ve yöntemlerle ilgili içerik ve cazip grafiklerle hayal gücüne dayalı olarak tasarlanmış. Üç modülü de tamamlayan herkes üç aylık ücretsiz Kaspersky Total Security — coklu cihaz deneme sürümüyle ödüllendirilecek. Buna çevrimiçi finansal işlemlerde fazladan koruma sağlayan Safe Money teknolojisi de dahildir. Örneğin, bir çevrimiçi ödemeye izin vermeden önce Safe Money, sitenin orijinini kontrol eder ve bulut üzerinden sertifikasını onaylayarak bilgisayar üzerindeki işlem sürecine hiç bir zararlı yazılım etkinliğinin müdahale edemeyeceğinden emin olur.

Çevrimiçi bankacılık tehditleri hakkında daha fazla bilgi edinmek ve Kaspersky Total Security — coklu cihaz çözümünün tamamlayıcı deneme sürümünü elde etmek için bağlantıyı takip edin. Facebook sayfamızdan projemizle ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları