Paranoyaklığın son noktası!

iPhone, iPad, Android'li cepler, fazlası... Çin'de yapılan ne varsa hepsi hakkında inanılmaz iddia!

Paranoyaklığın son noktası!

ABD Anti-Terör Dairesi Eski Başkanı Richard Clarke, Çin'de üretilen bütün elektronik cihazlara güvenlik açığı yaratan arka kapılar yerleştirildiğini ve bu sayede Çinli hacker'ların istedikleri herkesi takip edip her bilgiye ulaşabileceklerini söyledi.

11 Eylül gerçekleşmeden önce büyük bir El Kaide saldırısı beklendiği konusunda yaptığı uyarı ile tanınan Clarke, bahsettiği arka kapıların bütün iPhone'lar, iPad'ler, Android cihazları ve bilgisayarlarda bulunduğunu öne sürdü. Bu iddialar kulağa abartılı gelebilir, ancak Clarke, elinde sağlam deliller olduğunu söylüyor.

Güvenlik uzmanı, aynı zamanda Çinli hacker'ların Microsoft, Cisco ve Boeing gibi şirketlerin ağlarına sızdığını ve ar-ge sırlarını çalarak Çinli üreticilere avantaj sağladığını da iddia ediyor. Google'ın iki sene önce başına gelen ve Çin hükümetine atfedilen saldırıyı, iddiasını desteklemek için hatırlatmayı da ihmal etmiyor Clarke.

Ama belki de Richard Clarke kendisine yarar sağlamak için durumu abartıyordur. Ne de olsa baba Bush, Clinton ve oğul Bush dönemlerinde Anti-Terör Dairesi'ni yöneten Clarke, şu anda kendi kurduğu siber-güvenlik şirketini yönetiyor.

Okuyucu Yorumları