Paris, Uçan Otonom Taksiler İçin Hazırlanıyor!

Paris, 2024 Olimpiyatları'nda ziyaretçileri uçan otonom taksiler ile taşımayı planlıyor!

Uçan otonom taksiler yola çıktı

2024 Paris Olimpiyatları'na katılacak pek çok kişi için ulaşımın büyük bir problem olacağı kesin. Ancak teknoloji, bu sorunu daha katlanılabilir bir hale getirebilir gibi gözüküyor. Airbus, Aeroports de Paris ve Paris Ulaşım Müdürlüğü, olimpiyatlar için ziyaretçileri Charles de Gaulle Havaalanı'ndan şehre taşıyacak otonom uçan taksilerin mümkün olup olamayacağını inceliyor. Paris'e otobüs veya trenle gitmek bir saate yakın zaman alabilirken, bu sistem ile otelimize daha erken yerleşmeniz ve olimpiyatların tadını çıkarmaya daha erken başlamanız mümkün olabilir. Ayrıca düşünülen plana göre uzun bir süre beklemeniz de gerekmeyecek ve uçan taksiler her 6 dakikada bir havalanacak.

Sistemler üzerinde şimdiden çalışılmaya başlanmış durumda. Aeroports de Paris'nin 2019'un sonuna kadar Paris içerisinde uçan taksiler için bir merkez noktası seçmesi gerekiyor ve bu noktanın 18 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor. ADP'den Edward Arkwright'ın söylediğine göre ekip, bağlantıyı "var olan bir helikopter koridoru" aracılığıyla test edecek.

Tabii ki bu sistemin çalışması için pek çok şeyin yolunda gitmesi gerekiyor. Taksilerin kendilerinin uçuş için güvenli olmaları ve yeterli batarya ömrüne sahip olmaları şart. Ayrıca ortaklar, taksilerin var olan altyapı ve düzenlemeler ile düzgün bir şekilde bir araya gelmesini sağlamalılar. Ama her şey yolunda giderse, Paris Olimpiyatları için kara yolculuğuna çok daha kısa bir süre katlanılması gerekecektir ve sistem, bu sistemi kurabilecek olan diğer şehirler için de bir test olarak görev yapacaktır.

Okuyucu Yorumları