Parlak geçen bir devrin hüzünlü sonu!

Büyük başarılar ve parlak rakamlar eşliğinde yaşanan bir devir en sonunda sona erdi. Detaylar burada

Bir devrin hüzünlü sonu!

Site çalışmaya devam etmesine karşın, PirateBay'den indirilen torrentlerin çalışmadığını kullanıcılar fark etmeye başladı. Yarım kalan dosyaların tamamlanması için DHT ve diğer tracker'ların kullanılması gerekiyor.

2003 sonbaharında başlayan The Pirate Bay macerası, zirvesinde 25 milyon kişinin dosya indirmesini koordine ediyordu. Başarılı olmasına karşın birbiri ardına gelen davalarla ve satın alma açıklamalarıyla site oldukça yıpranmıştı.

Takım, BitTorrent protokolünün gelişmesiyle birlikte tracker olmaksızın çalışan DHT ve PEX'in önem kazandığını vurguladı. Takımın blog sayfasında şu mesaj yer aldı: "Artık merkezi olmayan sistem dosya paylaşanları bulup koordine etmekte çok başarılı. Bir tracker çalıştırmaya gerek yok. Bu yüzden de bir daha açılmayacak. Bu bir devrin sonu, artık dosya paylaşımında tracker kullanımı tarihe karışacak."

TorrentFreak'e göre PirateBay bununla da kalmadı ve diğer büyük torrent tracker siteleriyle görüşerek kendileri gibi yapmak için cesaretlendirdi. Magnet Link'lerin klasik torrent dosyalarının yerini alabileceğini de belirten ekip, artık tracker ve torrent'in geride kalmasını, geleceğin tıklanan bağlantılar, DHT ve PEX olmasını istiyor.

Okuyucu Yorumları