Parlak ışık altında en iyi ekran onda!

Parlak ışık altında en iyi görüntüyü hangi cep sunuyor? İşte şaşırtan sonuçlar...

En iyi görüntü hangi cepte?

Cep telefonu ve tabletlerin ekranlarının parlaklık ve kontrast oranlarını bilmek önemli olabilir, ancak bunların ikisi de cihazın ortam ışığı altında nasıl çalışacağını söylemiyor. Ancak ekran konusunun uzmanı DisplayMate'in popüler cihazlar arasında yaptığı bir test, hangi cihazların ekranının ortam ışığı altında daha iyi çalıştığını ortaya koydu.

Testte ilk sırayı Windows Phone'lu Nokia Lumia 900 aldı. İkinci sırayı ise Apple iPhone 4 ile Samsung Galaxy S paylaştı. Lumia 900'ün birinci olması şaşırtıcı, zira AMOLED ekranın daha önceleri ışık altında o kadar da iyi olmadığı biliniyor. Ancak Nokia'nın ClearBlack Display teknolojisinin eklediği polarize filtreler, sorunu çözmüş gibi görünüyor.

Tabletler, ışık altında genel olarak telefonlardan önemli derecede daha kötü bir performans çizerken, en iyi görüntüyü Samsung Galaxy Tab 10.1'in verdiği ortaya çıktı. İkinci sırada ise iPad 2 yer aldı. Yeni iPad test teste dahil edilmediğinden dolayı, Galaxy Tab 10.1'den iyi olup olmadığı bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları