Partition Magic 6.0: Mükemel Bölümleme

Bir dizi yenileme ve düzeltme ile Partition Magic sürüm atlamayı başardı ve 6. sürümünü piyasaya sürdü. Ayrıca araç artık Windows 2000 ve ME’yi de destekliyor. Arayüzü, yeni özellikleri ve kolay kullanımı sayesinde artık PC konusunda uzman olmaya gerek yok. CHIP Online sizin için yeni sürümü inceled

Partition Magic 6.0: Mükemel Bölümleme

Partition Magic 6.0’ın Yeni Özellikleri
PowerQuest yeni kullanıcı arayüzeyini ve yazılımın fonksiyonlarını geliştirmiş. Yeni Bölümler yaratabiliyor ve sildiklerinizi tekrar yaratabiliyorsunuz.
Partition Magic 6.0 sayesinde artık FAT bölümlerini iki ayrı bölüm haline getirmek mümkün. Kullanıcının yapması gereken yeni yaratacağı bölümün ismini vermek ve yeni bölümde yer almasını istediği dosyaları seçmek.

Eğer yanlışlıkla bir bölüm silindiyse Partition Magic 6.0 silinen bölümü tekrar eski halinde yaratabiliyor. Sabit diskde bulunan sektölerin üzerinde daha önce yer alan bölümün üstüne yazmak mümkün değil bu geri alma özelliği sayesinde bölümü ve dosyalarınızı kurtarabiliyorsunuz. Bu özellik FAT-FAT32-NTFS ve Linux-ext2 bölümlerinde çalışıyor.
Ayrıca Emin olmak için bölümü silmeden önce ayarlardan “schradder”ı etkin hale getirirseniz dosyaların yada bölümün silinmesi ihtimaline karşılık işlemi geri almayı garantilemiş olursunuz.

Daha önceki sürmde olduğu gibi bu sürümde de kullanıcıya bölümleme sırasında adım adım eşlik eden asistanlar bulunmakta. Yeni olan eklenen bir asistan ise bölümlerin kopyalanmasına yarıyor. Bu sayede hızlı ve kolay bir şekilde bölümünüzü yedeklemiş oluyorsunuz.

Ayrıca ana program dışında PowerQuest pakete başka yazılımlar da dahil ediyor:
1 – “PartitionInfo” sisteme dahil sabit sürücüleri ve üzerinde bulunan bölümler hakkında ayrıntılı bilgi veriyor.
2 – “DriveMapper 4.0” Bölümleme sırasında silinen veya yaratılan bölümün adında bir değişiklik olursa araç düzeltmek için istenen harfi arıyor buluyor ve düzeltiyor.
3 – “BootMagic” PowerQuest pakete ayrıca bir boot menejeri dahil etmiş.

Sonuç: Kolay ve Hızlı kullanım
Yüksek kapasiteli sabit diskler için bir bölümleme aracı gereklidir. PowerQuest Partition Magic adlı yazılımı oldukça iyi özelliklerle donatıp geliştirmiş.

Partition Magic birden fazla işletim sistemi kullananlar için enteresan olmaktan öte. Bu günkü sabit diskleri ve kapasitelerini göz önüne aldığımızda disklerde birden fazla bölümün olması gayet mantıklı gözüküyor, bu sayede olası bir sistem çökmesinde önemli dosyalarınızı başka bir bölümde tutarak korumuş oluyorsunuz. Partition Magic 6.0’ın kullanıcıya sağladığı bölümleme kolaylıkları şaşırtıcı.
Partition Magic’in yaptığı kolay ve fonksiyonlu bölümlemesinden çekinmeyin ancak genede çok önemli dosyalarınızı yedeklemenizi öneririz.

Okuyucu Yorumları