Patent savaşında şampiyon yine değişmedi!

Teknoloji devlerinin en büyük savaşında bir numaralı isim, yine değişmedi!

Şampiyon yine değişmedi!

Yapılan araştırmaya göre Koreli teknoloji devi Samsung'un, 2015 yılınında aldığı patentlerin sayısı, haftada yaklaşık 123 adede denk geliyor. Bu rakam da günlük 17 adet patentin alındığını gösteriyor.

ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından açıklanan patent sayılarına göre Samsung, IBM'in ardından ikinci sırada yer alıyor. Patent alanında yıllardır dünyanın en büyük firması olan IBM, 2015 yılında 3.192 patent almış durumda.

2 Haziran tarihli verilere göre diğer teknoloji devleri patent konusunda IBM ve Samsung'dan oldukça gerideler. Google 1.338, Microsoft 1.183, Apple ise 875 patent almış durumdalar.

Gelen verilere bakıldığında özellikle Samsung, IBM ve Google patent başvurularında vites büyütmüş gibi görünüyor. Bu arada patent ofisleri de, biriken paten başvuru dosyaları ile başa çıkabilmek için büyük bir savaş veriyorlar.

Öte yandan ABD mahkemeleri yeni rant kapısı "patent trollüğü" ile boğuşuyor. Zor durumdaki firmaların ellerindeki patentleri satın alıp bunları dev firmalara karşı kullanıp "ihlal" davası açan fırsatçılar, teknoloji sektörünü zarar uğratmaya ve yargı birimlerini meşgul etmeye devam ediyorlar.

Okuyucu Yorumları