Patent savaşları polemiğe dönüşüyor!

Biri Apple'ın, diğeri Microsoft'un eski kurucularından. Ve şimdi kavgaya tutuşma vakti onlara geldi!

Yeni polemik hayırlı olsun!

Patent savaşları şirketlerden şirket kurucularına da sıçradı. Üst üste gelen patent davalarını değerlendiren Apple ve Microsoft'un eski kurucularının arasında bir polemik de başlayacak gibi görünüyor.

Kendisini bir mühendis olarak gören ve asıl reklam, tanıtım ve satış işlerini Jobs'a bıraktığını söyleyen Apple'ın kurucularından Steve Wozniak, Microsoft'un patent davalarıyla meşhur eski kurucu ortağı Paul Allen'ı iğneledi. Patent sistemini eleştiren Wozniak, kendi zamanında bu işlerin nasıl işlediğini ve büyük şirketlerin taktiğini şu şekilde anlatıyor: "Büyük şirketler patent arayan mühendisleri bir araya getirir ve o zamanlar çalıştıramadıkları bir fikrin patentini alırlardı. Başka biri bu fikri gerçekleştirdiğinde, şirketin kendisinde çalışır halde bulunmayan yalnızca fikir olarak bulunan patentin, kendilerine ait olduklarını söylerlerdi ve hak talep ederlerdi. Paul Allen'ın bugün yaptığı da tam olarak bu."

Patent davalarıyla meşhur Paul Allen hakkında ise Wozniak şunları söylüyor; "Geçen gece Bilgisayar Tarihi Müzesi'nde Paul Allen konuşuyordu ve dört biletim vardı. Ve son anda gitmemeye karar verdim, çünkü Apple ve Google gibi tüm şirketleri dava ediyor ama Microsoft'u dava etmiyor. Zaten tüm patentleri kendi satın altı. Ben de Paul Allen'i izlemektense arkadaşlarımla akşam yemeği yedim."

Okuyucu Yorumları