Patent ve marka dosyaları ortadan yok oldu

Yıllardır beklenen oyunun habercisi kabul edilen görüntüler, bir anda ortadan kayboldu!

Yine yalan oldu!

Geçen hafta, ünlü oyun serisi Half-Life'ın yapımcısı Valve'ın, merakla beklenen Half-Life 3 için patent ve marka başvurusunda bulunduğuna dair bazı belgelerin görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Valve'ın içinden haberler veren güvenilir bir web sitesi olan valvetime.net'te yayınlanan haber aslında herkesin duymayı beklediği bir haber olarak şaşkınlık yaratmamıştı. Steam oyun makinelerini tanıtmakta olan Valve'ın bu tanıtımların sonunda Half-Life 3'e dair bir açıklama da yapabileceği veya açıklama yapmasa bile artık Steam işletim sistemi ve oyun konsolları hakkındaki yoğun çalışmasını bitiren Valve ekibinin Half-Life 3'e yoğunlaşacağı bekleniyordu.

Ancak geçen hafta yoğun ilgi gören haberlerden sonra, Valvetime sitesinde haberin orijinalı ortadan kayboldu. Haberi geri çeken site konuyla ilgili açıklama yapmazken, bu haber girişiminin Valve tarafından Half-Life 3'e olan ilgiyi ölçmek için hazırlanmış bir yalan haber olabileceği ihtimali ortaya çıktı.

Şimdi, Valve'ın henüz oyuna başlamadığı ancak Half-Life 3'e piyasanın ne tepki vereceğini görerek oyunu yapmaya başlayıp başlamama konusunda karar almak istediği için böyle bir uydurma haber yayınlamış olabileceği ihtimali konuşuluyor.

Kısacası, Half-Life 3 için şimdilik "yalan oldu" diyebiliriz.

Okuyucu Yorumları