Paylaşım Aracı Kullanıcıları Suçsuz

Amerika’daki paylaşım aracı kullanıcılarının sadece yüzde beşi, müzik parçalarını internetten dwonload ederek sanatçıların haklarını çiğnediklerini düşünüyorlar.

Paylaşım Aracı Kullanıcıları Suçsuz

Ipsos’un piyasa araştırmacılarının açıklamalarına bakılırsa eğlence endüstrisinin kullanıcıları internetteki lisans hakları konusundaki bilinçlendirme çabaları pek dikkate alınmıyor.

Ipsos ayrıca Amerikalı paylaşım aracı kullanıcılarının sayısının geçen Şubat ayında da artmaya devam ettiği ortaya çıkardı.Yaklaşık olarak yüzde 18 veya 40 milyon kişi paylaşım araçlarını kullanarak şu ana kadar internetten en azından bir dosya indirmişler.

CD satın almadan önce deneme amaçlı
Paylaşım kullanıcılarının yaklaşık yüzde yetmiş beşi bir müzik CD’si almadan önce ilk olarak internetten müzik dosyalarını indiriyorlar. Bu kullanıcıların sadece yüzde dokuzu internetten müzik ve film indirmenin kanunlara aykırı olduğunu düşünüyorlar. Ankete katılanların Amerikalıların yüzde on altısı ise endüstrinin paylaşım araçlarına karşı verdiği direnişin haklı olduğunu düşünüyor ve bu konuda endüstriyi destekliyor.

Okuyucu Yorumları