Paypal eski tarayıcılara "güvensiz" dedi.

Paypal ile iş yapıyorsanız en son tarayıcı teknolojilerini kullanmak zorundasınız. Neden?

Paypal engellemesi

Paypal, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada anti-phishing çabalarının bir parçası olarak güvenli bulmadığı browser'ların siteye girişini engelleyecek.

Müşteriler önce uyarılacak, ancak uyarıya rağmen site içinde bu güvenlik zafiyetiyle gezinilmeye devam edilirse, söz konusu müşterinin browser'ının Paypal servisinde gezinmesinin önüne geçilecek.

Paypal, yaptığı açıklamada çok eski sürüm browser'ları (Internet Explorer 4) kullanan insanların olduğunu ve güvenlik anlamında oldukça zayıf kalan bu browser'ların Paypal sitesinde kullanılmasının önüne geçilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Paypal, açıklamasında servisini kullanan bazı kullanıcılarının hala Internet Explorer 3 kullandığını vurguladı ve 10 sene önce yayınlanan böylesine eski sürüm bir browser'ın kullanımının tehlikesine dikkat çekti.

Extended Validation SSL sertifikasını destekleyen browser'ların Paypal servisinden faydalanmaları için hiçbir engel yok. Internet Explorer'in son sürümü, Firefox 2 ve Apple'ın Safari browser'ı bu sertifikayı içinde barındırıyor.

Okuyucu Yorumları