PayPal'daki kesinti milyonlara mal oldu!

Dev sitede yaşanan iki saatlik kesinti, milyonlarca dolarlık bir krize yol açtı!

2 saatlik kesintinin bedeli

İnternetin en popüler ödeme sistemi olan PayPal'ın birkaç saatten uzun sürecek bir kesintiye uğraması, milyonların kaybedilmesine neden olabiliyor. Şirket, veri merkezlerinden birindeki sorun nedeniyle Perşembe akşamı yaklaşık iki saatlik bir kesinti olduğunu açıklayarak bunun neden kaynaklandığı ile ilgili herhangi bir bilgi vermedi.

Kısa süreli kesintiye rağmen bazı ticaret insanları, satışlarının etkilendiğini ve bu nedenle zarar ettiklerini söyleyerek öfkelerini Twitter üzerinden dile getirdiler. Paypal ödeme sistemini kullanan 10 milyondan fazla ticari olduğu biliniyor.

Kesintinin ekonomik etkisi, şirketin 173 milyondan fazla kullanıcısı için anlam taşıyor. PayPal 2014 yılında 235 milyar dolarlık bir işlem hacmine ulaşmıştı. Bu da günde ortalama 644 milyon dolarlık bir para transferi anlamına geliyor. İki saatlik kesintinin ise ödemelerin 51 milyon dolarlık bölümünü etkilediği belirtiliyor. Tüm bu rakamlar tahmini olsa da gerçek olan tek şey bunun tüccarlar için büyük bir kayıp olduğu.

PayPal, dijital para transferi konusunda bazı tüccarlar için tek alternatif olmayabilir. Ancak eBay gibi büyük alışveriş platformlarında işlem gerçekleştirebilmek için tek yol PayPal kullanmaktan geçiyor.

Okuyucu Yorumları