PayU ile dolandırıcılara geçit yok

PayU'nun dolandırıcılık girişimlerini önleme oranı yüzde 100'e yaklaştı.

Dolandırıcılara geçit yok

Sunduğu birçok ödeme servisiyle e-ticaret sektörünün Türkiye'deki liderinden olan PayU Türkiye, Türkiye'nin e-ticaret sektöründe kendi sistemleri üzerinden yapılan işlemler ile ilgili verileri açıkladı. PayU ödeme sistemleri üzerinden yılda 5 milyonun üzerinde işlem gerçekleştirilirken ödemelerin yüzde 60'ı peşin, yüzde 40'ı ise taksitli olarak yapılıyor. Şu ana kadar tek seferde yapılan en yüksek tutarlı işlem 49 bin 980 TL oldu. Gerçek kart sahiplerinin ele geçirilmiş kart bilgileri ile PayU üye işyerlerinden yapılmak istenen dolandırıcılık işlemleri ile ilgili de bilgi veren şirket, sahte işlemleri yakalama oranının yüzde yüze yaklaştığını belirtti. Son teknoloji Sanal POS çözümlerinin yanı sıra 250'den fazla farklı fraud filtresi ve uzman ekibiyle 7/24 manuel takip hizmeti de veren PayU Türkiye'nin engellediği tek seferde en yüksek sahte ödeme işleminin miktarı ise 71 bin TL oldu.

"Yılda bir milyar TL'nin üzerinde ciroya ev sahipliği yaptık"

Türkiye'nin ilk ödeme hizmet sağlayıcısı (PSP) olduklarını ve 5 yıllık hizmet süresini doldurmadan 5 binden fazla aktif üye işyerine ulaştıklarını belirten PayU Türkiye CEO'su Emre Güzer, "Bu sayı her geçen ay katlanarak artıyor. 16 ülkede, 180.000'in üzerinde işyeriyle elde ettiğimiz yıllık 15 milyar dolar ciro ile dünyanın en büyük 3 PSP'sinden biriyiz." dedi. Güzer, Türkiye'deki e-ticaret ekosistemini yeni çözümler sunarak geliştirmek için çalıştıklarını belirtirerek, "2016 yılında hem üye işyerlerimizin sadece online dünyada değil her alandaki ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamak için çalışacağız hem de bir hub vazifesi görerek Türkiye'deki üye işyerlerinin dünyadaki diğer kullanıcılarla buluşmasını sağlayacağız. Yatırımcıların ve global oyuncuların Türkiye'ye ilgisi oldukça yoğun şekilde devam ediyor. Pazara yeni girecekler için Türkiye ilgi çekici bir alan olmakla birlikte kültür ve ödeme sistemleri açısından oldukça farklı ve değişik fırsatları barındırıyor. Bu alanda da yurt dışından gelenlere destek olacak işbirlikleri içerisindeyiz." diye ekledi.
PayU'nun globalde 2015'in sonunda aldığı karar ile Türkiye'nin de içerisinde yer aldığı CEE & MEA bölgesindeki büyümesini daha da artırmak amacıyla bu bölgeleri EMEA çatısı altında birleştirdiğini de hatırlatan Güzer, "2015 yılında 1 milyar TL üzerinde ciroya ev sahipliği yaptık; hedefimiz bunu 2016'da iki katına çıkartmak." şeklinde konuştu

Okuyucu Yorumları