PC'de denemeniz gereken 5 klasik konsol oyunu

Konsolunuzda oynayıp bitirmiş olsanız da bu 5 oyunu bir de PC'de oynamayı deneyin; farkı görün!

PC'de "şov yapan" 5 oyun!

Konsol'dan PC'ye port edilen oyunlar genellikle birtakım sorunlara sahip oluyorlar ve onları kontrol etmek de güç olabiliyor. Ancak konsoldan adapte edilen ve bu tür sorunlar yaşatmayan oyunlar da mevcut.

Bu port'lar, sadece sorunsuz olmakla kalmıyor, PC'nizin yeteneklerini kullanarak size inanılmaz bir oyun deneyimi yaşatabiliyor. Öyle ki, oyunu konsolunuzda bitirmiş olsanız dahi PC'nizde tekrardan oynayıp bitirmek istiyorsunuz. Bu yazımızda öncelikle konsol için yayınlanan, ardından PC'ye başarıyla port edilen 5 oyunu sizler için seçtik.

Mass Effect

Mass Effect'in PC port'unun iyi olmasının nedeni, PC'de daha oynanabilir hale getirmek üzere önemli değişiklikler yapılmış olması. Bu, port'larda pek rastlanmayan bir durum. Değişikliklerin birçoğu, oyunun arayüzüyle ilgili. PC portu, yeteneklerinize hızla erişebilmeniz için klavye kısayolları sunuyor. Bunun yanında yazılar da netleştirilmiş ve menüler, fareyle daha rahat kullanılabilmesi için optimize edilmiş. Diğer geliştirmeler arasında daha iyi grafikler, Mako aracı için gözden geçirilmiş denetimler var. Mass Effect 2'nin de PC'de daha iyi olduğunu söylemeliyiz. Aynısını 6 Mart'ta Xbox için yayınlanacak Mass Effect 3 için de bekleyebilirsiniz.

Alan Wake ve iki oyun daha

Alan Wake ve iki oyun daha
Alan Wake

Alan Wake

Xbox 360 için 2009'da yayınlanan Alan Wake'in PC sürümü de sonunda ortaya çıktı. PC sürümü, birçok grafik ayarını denetlemenize izin veriyor. PC hayranları, bu port sayesinde Alan Wake'in muhteşem grafiklerinden mahrum kalmamış olacaklar.

Tom Clancy's Splinter Cell

Orijinal Xbox'un en temel oyunlarından biri olan Splinter Cell, PC'de de oldukça iyiydi. Grafikler önemli ölçüde geliştirilmişti ve gölgelere önem veren grafikleri ile dikkat çekiyordu.

Fable: The Lost Chapters

Xbox'da en çok hayal kırıklığı yaratan oyunlardan biri olan Fable, bir konsol oyunu için kabul edilemeyecek sayıda sorunla geliyordu. Fable: The Lost Chapters ise bu sorunları ortadan kaldırıyordu. RPG oyunlarının klavye ve fare ile daha rahat oynandığını düşünenlerdenseniz, oyunun PC sürümünü denemelisiniz.

Grand Theft Auto: San Andreas

Grand Theft Auto: San Andreas
Multi Theft Auto ile çoklu oyuncu modu eklenebiliyor

Grand Theft Auto: San Andreas

Rockstar, PC'de doğan Grand Theft Auto oyunlarını PC'ye port etmeyi hiç ihmal etmiyor. Bununla birlikte oyunların PC'deki kalitesi tartışılır. Zira GTA IV'ü PC'de oynarken düşük performans, grafik hataları ve kilitlenmeler gibi sorunlarla boğuşmak zorunda kalıyorduk.

Grand Theft Auto: San Andreas ise 2005'de PC için piyasaya sürüldüğünde oldukça iyi bir hava meydana getirdi. Bazılarına göre Grand Theft Auto: San Andreas, serinin en iyi oyunuydu. Oyundaki sorunlar da diğer GTA'lara göre daha azdı.

Grand Theft Auto: San Andreas'ın en önemli özelliği ise Multi Theft Auto adındaki ücüncü parti modifikasyon ile çoklu oyunculu hale getirilmiş olmasıydı.

Okuyucu Yorumları