PC devi Acer kabusun ortasında!

Yakın geçmişin en büyük PC devlerinden biriydi ama şimdi geldiği nokta, kabus gibi...

PC devi kabusun ortasında!

Teknoloji sektöründe isim yapmak aslında düşünülenden daha kolaydır fakat elde edilen şan ve şöhret, bir anda yok olabilir. Bu duruma verilecek en iyi örneklerden birisiyse, geçtiğimiz günlerde Nisan satışlarını açıklayan Acer markasının başına gelmiş durumda...

Reuters'de yayınlanan bir rapora göre, Acer bugüne kadar gözlemlenen en büyük düşüşü yaşıyor. Bu düşüş o kadar büyük ki Nisan ayının satış rakamları, geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 18.8 oranında düşmüş durumda. Nisan içerisinde markanın yaptığı satışlara dolar üzerinden baktığımızdaysa karşımıza 876.6 milyon gibi bir rakam çıkıyor ki yılın ilk çeyreği ile karşılaştırdığımız da bile ziyadesiyle düşük bir miktar. Acer'da ilk düşüş yılın ilk çeyreği itibari ile piyasaya çıkarılan ürün miktarında olmuştu. Firmanın hafta başında açıkladığı düşüş çizelgesindeyse, yılın ilk çeyreğinde ardı ardına gelen hızlı düşüşler ile toplam yüzde 11'lik kayıp beyan edildi. PC endüstrisi ise yüzde 13.9'dan daha fazlasını kabul etmezken, Acer'ın içerisine düştüğü durum şimdilik çizelgenin dışarısında kalıyor.

Pek tabi bu düşüş firmanın yatırımcıları üzerinde büyük etki yarattı. Acer'ın başkanı Jim Wong ise yola çıkan yeni notebook ve tabletler ile Mayıs ayı bitmeden pazar paylarının yüzde beş oranında yükseleceğinin garantisini vermiş durumda. Bununla da yetinmeyen Wong, ay bitmeden çift haneli rakamlarda büyüme göstereceklerini iddia etti.

Okuyucu Yorumları