PC devi: "Güle güle XP, hoşgeldin..."

Bir numaralı PC devine göre Windows 8'in bir türlü yapamadığını, Windows XP böyle yapacak!

"Güle güle XP, hoşgeldin..."

HP yöneticilerine göre Windows XP'nin destek süresinin dolması, Windows 8'in yapamadığını yaparak PC satışlarını önemli ölçüde artırabilir.

Windows 8'in yeni tasarımının PC satışlarının düşüşünde etkisi olduğuna inanan birçok analist var. Araştırma firması IDC, en son çeyrek raporunda PC satışlarının yıldan yıla yüzde 14 düştüğünü açıklamıştı. Cep telefonları ve tabletlerin bu düşüşte rolü büyük, ancak Windows 8'in de bu duruma katkıda bulunduğunu düşünenlerbir hayli fazla.

HP'nin Las Vegas'taki kullanıcı konferansında Windows 8, en önemli konulardandı. HP yöneticilerini heyecanlandıran konu ise yaklaşan Windows 8.1 güncellemesi değil, Windows XP'nin desteğinin önümüzdeki sene sona erecek olmasıydı. HP yöneticileri bu durumu "Güle güle XP, hoş geldin HP" sözleriyle kutladılar.

HP'nin iş PC'leri yardımcı başkanı ve genel yönetmeni Enrique Lore, bunun HP için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyor. Lore, özellikle ticari alanda Windows XP'li PC'lerin yerine satılacak PC'lerin satışlarında patlamaya neden olacağı inancında. Yani Windows 8.1'li PC'lerin satışı artsa da, onlara göre bunun nedeni işletim sisteminin başarısı değil, XP'nin ortadan kaybolması olacak.

IDC'ye göre 2012'nin ilk çeyreğine göre yüzde 23.7 pazar payı kaybeden HP, yüzde 15.7'lik pazar payıyla dünyanın en büyük PC sağlayıcısı olmaya devam ediyor.

Okuyucu Yorumları