PC devi, tabletlerini "öldürdü"

PC devi, artık Windows'lu 2'si 1 arada PC'lere odaklanacağını açıkladı; tabletlerini resmi olarak "öldürdü"

PC devi, tabletlerini "öldürdü"

Dell, Android tabletleri hakkında önemli bir karar aldığını açıkladı. Resmi kanallar üzerinden yapılan açıklamaya göre, Dell artık Android işletim sistemiyle çalışan tabletlerini devam ettirmeyecek. Bunun yerine tüm enerji ve yatırımını 2'si 1 arada PC'lere aktaracak.

Bu kararı hakkında detaylı bir açıklama da yapan Dell yetkilileri, aldıkları kararın saf tablet piyasasının eskisi kadar rağbet görmemesiyle ilişkili olduğunu açıkladı. 2'si 1 arada PC'lerin tercih edilebilirlik sebeplerini 4 farklı kategoride toplayan Dell, bunlar içinde verimlilik, esnek kullanım, fiyat/performans ve güvenlik ile yönetim desteği başlıklarını ele alarak, bu 4 kategori genelinde bu tip cihazların tabletlere kıyasla daha fazla tercih edildiğini açıkladı.

2'si 1 arada PC'ler, farklı kullanım şekillerine girebildiği için özellikle tabletlere göre tercih edilirken, yer yer geleneksel dizüstü bilgisayarlara da tercih ediliyor. Bu sebeple 2'si 1 arada cihazlarla kullanıcılara hizmet vereceklerini açıklayan Dell yetkilileri, işletim sistemi noktasında da kuşkusuz Windows'a odaklanacak.

Okuyucu Yorumları