PC devinden, Apple'a hodri meydan!

PC devi, laptop'lara yön veren markanın artık Apple değil, kendileri olduğu konusunda iddialı!.

Apple'a hodri meydan!

Geçtiğimiz yıllar içerisinde Apple'ın dizüstü bilgisayarları, "incelik" yarışının başlaması açısından oldukça önemliydi. Ve şimdi HP, bu konuda Apple'a hodri meydan diyor. Geçtiğimiz günlerde yeni laptop'u Spectre'yi "dünyanın en incesi" olarak tanıtan HP'nin üst düzey yöneticisi Ron Coughlin, "yıllar boyunca Apple, yenilikçi ve yeniliğin arkasındaki itici güç idi. Ancak artık bu görevi HP olarak biz üstleniyoruz" diyor.

Her ne kadar bunun oldukça cesur bir iddia olduğu söylenebilse de, HP'nin kurum odaklı Elitebook Folio'yu Ocak ayında Consumer Electronics Show'da tanıtması ile beraber daha cesur hissettiği söylenebilir. Bu dizüstü bilgisayar, 1.3cm'den daha ince ve HP'nin, yeni dizüstü bilgisayar ile daha da inceleşmeye çalıştığı söylenebilir. Hem Elitebook Folio, hem de yeni Spectre, Apple'ın MacBook'undan daha ince.

HP'nin rekabetçi konuşmaları, klasik dizüstü tasarımı konusunda da rekabetin bir işaretçisi olabilir. Lenovo'dan Microsoft'a ve Apple'dan Google'a herkesin hibrit tasarımlar üzerine odaklandığı bir süreçte Dell, klasik Windows dizüstü bilgisayarlar alanında XPS 13 serisi ile lider konumuna yükselmişti. Pek çok kişi, sadece dizüstü bilgisayar olarak çalışan bir dizüstü bilgisayarın basitliğini tercih etmekte ve bu yüzden de Apple, geçtiğimiz yıl yeni MacBook'u tanıtmıştı. HP de yeni laptop'ları ile insanları kendi tarafına çekmeye çalışmakta.

Okuyucu Yorumları