PC devinden Türkiye'de üretim müjdesi

Dev bir PC üreticisi Türkiye'de üretim yapmaya başlıyor. Fabrikanın yeri bile belli oldu...

Türkiye'de bir PC devi!

Foxconn tarafından Çorlu'da kurulacak olan bölgesel üretim tesisi, yaklaşık 60 milyon dolar değerindeki yatırımla birlikte 2000 kişiye ulaşacak istihdam fırsatı sunacak.

Konuyla ilgili HP, Foxconn ve Başbakanlık Yatırım Ajansı tarafından ortak olarak yapılan açıklamada, HP, yeni Foxconn tesisinin en büyük PC müşterilerinden biri olmayı hedeflediğini, aynı zamanda Türkiye, Orta Doğu ve bazı Avrupa pazarları için ayda ortalama 200 bin adet masaüstü bilgisayar sevketmeyi planladığını kaydetti.

HP'nin, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi (EMEA) Kişisel Sistemler Grubu'ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı Eric Cador, "En son çıkan PC teknolojisine olan talep çok hızlı bir şekilde artıyor. Bu ortamda, HP olarak Türkiye'deki bireysel ve kurumsal kullanıcıların giderek artan ilgisini gözlemlemekteydik. PC üretiminin Türkiye'den yapılacak olması HP'nin dünyanın hızla büyümekte olan bölgelerindeki artan tüketici talebine karşılık verme stratejisinin önemli bir parçasıdır" dedi.

HP, Türkiye pazarına ilk kez 20 yıl önce İstanbul'da ilk ofisini açarak girmişti. Bugün, HP'nin ülke çapında 41 hizmet noktası bulunuyor. Eric Cador, "Bu yatırımın HP'ye; Türkiye, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesileri'ne yapılacak ihracatlarında destek olacağından ve daha da güçlendireceğinden eminiz" şeklinde konuştu.

Foxconn Başkan Yardımcısı Jim Chang de konuya ilişkin olarak, "Türkiye'de Çorlu'da kurulacak fabrika, Foxconn tarafından yönetilen ve bilgisayarların üretileceği yeni bir üretim tesisi olacak. Türkiye, zengin ve yetkin iş gücü, stratejik konumu ve hükümetin desteği ile talep edilen ürünleri en hızlı ve en rekabetçi yollarla sunmamız için ideal bir ülkedir" dedi.

8 aydır üstünde çalışılıyordu

8 aydır üstünde çalışılıyordu

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz da Türkiye ekonomisinin büyüklüğü ile yatırımcılar için çok büyük fırsatlar barındırdığına işaret ederek, "Foxconn gibi çevreye duyarlı ve sosyal sorumluluk sahibi firmaların HP'yi desteklemek için bölgede bir yatırım yapma kararı almasından dolayı çok memnunuz. Küresel ekonomik karmaşaya rağmen Türkiye'de yatırım yapmayı bir fırsat olarak gören şirketler, mevcut krizden çok daha güçlü bir şekilde çıkacaktır. Yaptıkları yatırımlar özellikle istikrar yeniden sağlandığında meyvelerini verecek ve yatırımlarının karşılığını fazlasıyla alacaktır. Üretim şirketleri ayrıca yeni çıkan AR&GE yasasından da faydalanma şansına sahip olacaktır" dedi.

Korkmaz, Ajans olarak dünyada varolan kriz gündemine rağmen, 8 aydır üzerinde çalıştıkları böylesi katma değerli, yüksek teknoloji yatırımının gerçekleşmesinde rol oynadıkları için mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.

Hürriyet

Okuyucu Yorumları