PC devinden Windows 8'li sürpriz!

Dev PC üreticisinin sır gibi sakladığı cihaz ortaya çıkıyor; hem de Windows 8 sürprizi ile birlikte!

PC devinden Win 8'li sürpriz!

PC üreticileri arasında öneminin azımsanamayacağı isimlerden Dell, birkaç ay önce hakkında ipucu verdiği, Windows 7 işletim sistemiyle çalışan ve 2011'in üçüncü çeyreğinde çıkacağını söylediği Peju kod adlı tabletinin Ekim ayında piyasaya sürüleceğini duyurdu.

Asus'un Eee Slate'ine ciddi bir rakip olması beklenen Peju'nun (ya da Latitude ST) Windows 7 işletim sistemiyle geleceği ancak Windows 8 ile de tam uyumlu olacağı bildirildi. Cihazın bazı sızıntı belgelerde yazan özellikleri ise şöyle: Intel Core i5 işlemciye sahip olması ve 8 saatlik bir batarya ömrü olması bekleniyor. Pilinin 5500 mAh'lik olması beklenen Peju'nun rakibi olduğu Asus Eee Slate'in ise sadece 2 saatlik pil ömrü bulunuyor.

Kamera, bellek ve daha fazlası...

Kamera, bellek ve daha fazlası...
Windows 8 ile tam uyum...

5 megapiksellik arkada ve 1,3 megapiksellik de önde bulunan kameralarla gelmesi beklenen tabletin 10 inçlik bir ekrana ve 1920x1080 çözünürlüğe sahip olacağı da söylenenler arasında.

4 GB'lık RAM'e sahip olacağı belirtilen Peju'nun 64 GB'lık ve 120 GB'lık kapasiteye sahip olan modellerinin bulunacağı da eklenirken, birkaç USB girişi, HDMI ve mini VGA girişleri, microSD slotu ve 3G veya 4G destekli modem desteğine sahip olacağı da söyleniyor.

Okuyucu Yorumları