PC devinden Windows RT'ye sert sözler!

Dev PC üreticisinin Windows RT hakkında yaptığı açıklama, Microsoft'u küplere bindirecek!

"Windows RT 5 para etmez!"

Microsoft'a yönelik eleştirel bakışı ile bilinen Acer Başkanı Jim Wong, firmanın mevcut Windows RT ürün gamının 'değersiz' olduğunu söyleyerek, Acer'ın bir sonraki nesil Windows RT cihazları bekleyeceğini söyledi.

CITE World'ün haberine göre Wong, verdiği bir röportajda, "RT tabletler ile ilgili planlama devam ediyor. Dürüst olmak gerekirse mevcut RT ailesini üretmenin hiç bir anlamı yok.." ifadesini kullanarak, Tayvanlı üreticinin Microsoft'un RT sistemini kullanan cihazlara olan bakışının değişmediğini ortaya koydu.

Wong daha önce de Microsoft'un Surface ile donanım piyasasıya girmesini eleştirmiş ve Windows 8 lansmanının başarısız olduğunu iddia etmişti. Wong'un eleştirileri temelde Surface tabletlerin Windows 8 lansmanını etkilediği ve beklenen satış başarısının bu sebeple yakalamadığında odaklanıyor. Acer Başkanı, artık bu durumun geride kaldığını söylediği röportajda Acer'ın Windows 8'e bakışının tekrar pozitife döndüğünü ve firmanın tablet satışlarının dörtte birinin Windows 8 kullanan cihazlar olmasının beklendiğini ifade etti.

Windows RT için ise aynı iyimserliği paylaşmayan Wong çok da haksız sayılmaz. Zira 2013 yılının ilk çeyrek verilerine bakıldığında Windows RT'nin tablet işletim sistemleri pastasından sadece binde 4'lük bir pay alabildiği görülüyor.

Okuyucu Yorumları