PC devine skandal suçlama!

PC devine "bozuk PC'leri bilerek sattılar" suçlaması ve PC devinin resmi yanıtı... Hepsi burada...

PC devine skandal suçlama!

Güncelleme: Dell, resmi blogunda yaptığı açıklama ile, yaşanan sorunun birlikte çalıştıkları bir ürün tedarikçisinden kaynaklandığını söyledi. İddiada bahsi geçtiği gibi, çalışanlara konu hakkında konuşmayı yasaklamadıklarını söyleyen PC devi, sorundan etkilenen müşterilerinin sorunlarını en iyi biçimde çözdüklerinin altını çizdi...


New York Times'dan Ashlee Vance'in ortaya çıkardığı gizli dökümanlar, Dell ile ilgili büyük bir gerçeği su yüzüne vurdu. Dell çalışanları, Nichicon'daki kapasitör problemlerinden haberdarlardı. İçlerinde Nichicon kapasitör bulunduran 11.8 milyon OptiPlex sistem müşterilere 2003 ve 2005 yılları arasında satılmıştı.

New York Times'ın iddiasına göre bu makinelerin %97'si üç yıl içinde bozuldu ve Dell bu hatayı daha da ileri götürerek, bir bakıma günü kurtarmaya çalışarak, makinelerdeki hatalı anakartları yine hatalı anakartlarla değiştirdi. New York Times'a göre, çalışanlara müşterilere bu olaylardan kesinlikle bahsetmemeleri söylendi.

Teksas Üniversitesi'nden şikayet gelince ise Dell, Üniversite'yi makinelere çok zor matematik problemleri doldurmakla suçlamıştı. Bu olaylardan sonra Dell büyük bir tüketici mahkemesinin karşısında kendini savunmaya hazırlanıyor.

Okuyucu Yorumları