PC devlerinden Windows 7 sürprizi...

Windows 7 için yolun sonu geldi diye düşünenler... Dev PC üreticilerinin kararı sizi şaşırtabilir!

Windows 7 sürprizi!

Her yeni işletim sistemi piyasaya çıktığında, bir öncekine veda etmek gerekir. Bu belki kullanıcılar için tam olarak geçerli olmasa da, PC üreticileri için yüzde yüz geçerli...

Bu klasikleşmiş durum bu yıl bozulacak gibi gözüküyor çünkü PC devi Dell'den gelen açıklamaya göre, 26 Ekimde piyasaya çıkacak olan Windows 8 işletim sisteminin ardından, halen Windows 7 kurulu Dell bilgisayarlar alabileceğiz. Dell'den Alison Gardner konu hakkında şunları söylüyor; "Birçok iş ortağımızı halen Windows XP'den, Windows 7'ye taşıyoruz."

Büyük ve geniş çaplı işler konu olduğu zaman hali hazırda bulunan işletim sistemine de ihtiyaç olduğuna değinen Gardner, yeni Latitude, OptiPlex ve Precision bilgisayar modellerinde Windows 7'nin de kurulu olacağına değindi. Özellikle büyük firmaların topluca yapmaya çalışacakları işletim sistemi değişiminin büyük zorluklar getirdiğinin üzerine basan Gardner, dokunmatik ekrana sahip bir sistem ağı kullanmayacak şirketler için, an itibariyle kullandıkları işletim sisteminin yeterli olduğunu söyledi.

Markanın oyun odaklı serisi olan "Alienware" sistemleri için de Windows 8 ile beraber Windows 7'nin de oyun severlere sunulacağı dile getiren Gardner, Alienware müşterilerinin neye ihtiyaçları olacaklarını onlardan daha iyi kimsenin bilemeyeceğini ve kendilerini de iki farklı işletim sistemi seçimi sunduklarını belirtti.

Bu arada Dell'in ardından, Lenovo ve HP'nin de Windows 7'li sistemler satmaya devam edeceklerini duyurduklarını da ekleyelim...

Okuyucu Yorumları