PC gücünü cebe taşıyan cep Türkiye'de!

PC'nin gücünü cebinize taşımayı vaadeden ilginç cihaz, Türkiye'ye geldi! İşte özellikleri...

Çok yönlü Android Türkiye'de!

Motorola Mobility Türkiye, çift çekirdekli akıllı telefon Motorola ATRIX'in Türkiye pazarında satışa sunulduğunu açıkladı. Motorola ATRIX, Motorola'nın webtop uygulamasıyla birlikte Lapdock™ veya HD Multimedia Dock'a yerleştirildiğinde, Mozilla Firefox 4.0 tarayıcı ve Adobe Flash Player desteği ile internetteki tüm gelişmiş grafik, animasyon ve videoları gösteren bir cihaza dönüşüyor.

Motorola ATRIX kullanıcıların her türlü belge, medya ve içeriği etkileşimli şekilde kullanıp düzenlemesine olanak sağlayan temel dijital merkez olmak üzere geliştirilmiş. Bunu sağlayan başlıca faktörler arasında Motorola'nın webtop uygulamasının son sürümünün yanı sıra, geniş ekran, klavye ve trackpad ile kullanıcılara cihazlarıyla bilgisayardakine benzer şekilde etkileşime girme olanağı sağlayan özellikler içeren dock aksesuarları geliyor.

Webtop uygulaması ile kullanıcılar Android uygulamalarını daha geniş ekranda kullanma, web sitelerinde Firefox masaüstü tarayıcı ile gezinme, anında mesaj gönderme, e-posta gönderme ve telefonla görüşme gibi işlemlerin tümünü aynı anda gerçekleştirebiliyor. Ayrıca Eğlence Merkezi özelliği sayesinde kullanıcılar oturma odalarındaki HD TV üzerinden müzik dinleyip, fotoğraf ve videolarını izleyebiliyor. Üstelik telefon görüşmeleri Motorola ATRIX dock'tan çıkarıldığında bile kesintisiz olarak devam ediyor.

Webtop uygulaması çalışırken Citrix hesabı bulunan iş kullanıcıları, sanal masaüstü ve Windows'un yanı sıra Citrix XenDesktop'ta barındırılan web ve ofis uygulamalarından yüksek performansla ve güvenle erişim olanağı sağlayan Citrix Receiver uygulaması üzerinden yararlanabilecek.

İlginç "dock" aksesuarının sunduğu özellikler

İlginç

İki dock aksesuarının özellikleri ise dikkat çekici:

• İnce tasarımlı ve yaklaşık 1,1 kilogramlık ağırlığındaki Lapdock'ta1 11,6 inç ekran, tam ölçülerinde klavye, stereo hoparlör ve sekiz saate kadar çalışma süresi sağlayan 36 Wh'lik üç hücreli pili bulunuyor. Kullanıcılar Motorola ATRIX'i lapdock'un arka bölümüne bağlayarak günümüzün çoğu laptop'undan daha ince ve hafif bir kombinasyonla evde, işte veya hareket halindeyken gerçek mobilitenin keyfini sürebiliyor.

• Üç USB ve bir HDMI bağlantısı bulunan Motorola HD Multimedia Dock, HDMI uyumlu bir monitör, klavye fare ve hoparlör bağlanarak masaüstü kullanım için uygun bir ortam sunuyor. Cihazı, HDMI uyumlu bir televizyona bağlayarak film, müzik ve oyun gibi eğlence amaçlı olarak kullanmak da mümkün.

Motorola ATRIX'in öne çıkan özellikleri, kampanya

Motorola ATRIX'in öne çıkan özellikleri, kampanya

Motorola ATRIX'in öne çıkan özellikleri

• Android 2.3 üzerinde çalışan Motorola ATRIX daha sezgisel bir kullanıcı arayüzü, pil yönetimi ve uygulama yönetimi olanağı sunuyor.
• Android Market üzerindeki 250 binden fazla uygulamaya erişim
• Çift çekirdekli 1 GHz işlemci ile internette daha hızlı gezinme ve oyun deneyimi
• 1 GB'lık RAM ile birden fazla uygulamayı aynı anda rahat ve sorunsuzca kullanma olanağı. Örneğin film izlerken e-posta alıp-gönderme.
• Yüksek çözünürlüklü 24-bit renkli qHD ekranı sayesinde iç ve dış mekanlarda daha kolay okuma olanağı.
• Ön ve arka yüzde ayrı kamera , HD kayıt yeteneği.
• Ekstra güvenliğin yanı sıra telefon kilidini kolayca açmaya imkan tanıyan biyometrik parmak izi okuyucu.
• Toplam 48 GB depolama kapasitesi (16 GB dahili, 32 GB microSD kart) ile binlerce şarkı, fotoğraf ve film alanı3
• 2.4 GHz ve 5 GHz Wi-Fi 802.11n desteği sayesinde Wi-Fi modunda diğer çoğu akıllı telefona göre %50'ye varan oranda daha hızlı indirme/yükleme olanağı.
• Konuşma ve bekleme süresini uzatan ekstra geniş 1930 mAh pille bile 11 mm'nin altında incelik.
• Gürültü azaltma teknolojisi kullanan iki mikrofon sayesinde en gürültülü ortamlarda dahi net ve yüksek ses iletimi.

Motorola ATRIX Ocak 2012'den itibaren Turkcell kanallarından ayda 56 TL'lik 24 taksitle ve 250 MB internet paketi hediyesiyle satın alınabilecek.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları