PC kullanıcıları GTA 4'ün yolunu gözlüyor!

GTA 4 çok yakında PC'lerle buluşacak. Peki GTA 4, konsol sürümleriyle aynı özellikleri mi taşıyacak?

GTA 4'ün ayak sesleri!

Rockstar ve Take Two tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklama, PC sahibi milyonlarca GTA fanını sevindirdi. GTA 4, nihayet konsollardan sonra şimdi de PC'ler için geliyor; çıkış tarihi ise Kuzey Amerika için 18 Kasım olurken, Kuzey Avrupa'da ise 21 Kasım olarak belirlendi.

Yapılan açıklamaya göre GTA 4, Xbox 360 ve PS3'te olduğu gibi aynen PC'ye aktarılacak ve herhangi bir değişiklik olmayacak. Ancak PC kullanıcılarını asıl sevindirecek gelişme ise GTA 4'ün oyun konsollarından farklı olarak multiplayer modunda birbirleriyle oynayabilecek olması.

Konsollar için Nisan ayında dağıtılan GTA 4, o günden bu yana PC kullanıcılarının hevesini kursağında bırakmış ve GTA'nın bu son oyununun ne zaman PC'ler için çıkacağını merak etmeye başlamışlardı.

Yapılan açıklamaya göre, konsollar için olan GTA 4'ün satışa çıktığı ilk gün 300 milyon kopya satıldığı ve bu sayıyla beraber satış miktarı bir hafta içerisinde ise toplam 500 milyon kopyaya ulaştığı belirtildi.

Artan poligon sayısıyla daha kaliteli grafikler

Artan poligon sayısıyla daha kaliteli grafikler

Oyunun geliştiricileri tarafından kullanıcılara özel hazırlanan, farklı ve adrenalin dolu maceraları içerisinde barındıran ve gerçek dünyada bulunan bölgelerin oyun içerisindeki yerlerle birebir örtüştüğü GTA 4'te fare ve klavye kullanımı da artık daha fazla kullanıcı dostu olmuş durumda.

Ayrıca grafikler söz konusu olduğunda, artan poligon sayısıyla beraber, en yeni ekran kartlarına ihtiyaç duyan GTA 4'ün görüntü kalitesi de oldukça iyi ve tatmin edici.

Rockstar Games'in kurucularından Sam Houser, PC sürümü yakında yayınlanacak olan GTA 4 için şu açıklamada bulundu: "Biz ekip olarak gerçekten GTA 4'ün PC sürümünü yayınlayacak olmaktan son derece kıvanç duyuyoruz. Uzun zamandır bugünü bekliyorduk aslında ve nihayet PC kullanıcıları da artık GTA 4'ten daha fazla mahrum kalmayacak."

Okuyucu Yorumları